Ο Δημήτρης Μάρκος / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google



Με πανελλήνιο ρεκόρ συνδύασε ο Δημήτρης Μάρκος την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 400μ. ελεύθερο, στο πλαίσιο των Μεσογειακών Αγώνων που φιλοξενούνται στο Τάραντο της Ιταλίας.

Ο Ελληνας κολυμβητής πέτυχε στο ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Παρισιού εντυπωσιακά ρεκόρ σε 200μ. και 800μ. αλλά του είχε… ξεφύγει το 400άρι, το οποίο έκανε σήμερα. Ο πρωταθλητής του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Μάρκος, πήρε την πρώτη θέση με χρόνο 3:47.07 και βελτίωσε το 3:47.44 που είχε ο ίδιος από τις 23 Ιουνίου 2024, όταν είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου, ενώ παράλληλα έπιασε και σε αυτό το αγώνισμα το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2027.

Στον τελικό των 400μ. ελεύθερο συμμετείχε και ο Βασίλης Κακουλάκης, ο οποίος τερμάτισε έβδομος με 3:51.37.

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΑΡΑΝΤΟ 2026ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΑΡΑΝΤΟ 2026
Η Άννα Ντουντουνάκη / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε και η Αννα Ντουντουνάκη, που πρώτευσε στον τελικό των 50μ. πεταλούδα με 26.11, ενώ η Αννα Αυγούστα Βλάχου ήταν έκτη με 26.91. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, ο Στέργιος Μπίλας ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, με επίδοση 23.37.



Πηγή