Υλικά για 4-6 άτομα:

2 χταπόδια μικρά ή 1 μεγαλύτερο
120 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλιά κόλιαντρο, σε σπόρους
1 κουταλιά φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι κύμινο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κιλό πατάτες μπέιμπι με τη φλούδα
2-3 κουταλιές ξίδι
1 φύλλο δάφνης
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
2 πιπεριές τσίλι, αποξηραμένες
Ξύσμα, από 1 λεμόνι
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Βάζετε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο, το κόλιαντρο σε σπόρους, το κύμινο, το σκόρδο και τα αφήνετε να ζεσταθούν. Μόλις βγάλουν τα αρώματά τους το κατεβάζετε από τη φωτιά.
2. Πλένετε καλά τις πατάτες και τις αφήνετε με τη φλούδα. Τις σκουπίζετε, τις βάζετε σε ένα μπολ και τις περιχύνετε με το ελαιόλαδο.
3. Καθαρίζετε το χταπόδι και το πλένετε πολύ καλά. Το κόβετε σε κομμάτια αν είναι μεγάλο, ή το βάζετε ολόκληρο αν είναι μικρό σε ένα ταψί. Μεταφέρετε και τις πατάτες.
4. Προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας, πιπέρι, αλάτι, τις κόκκινες πιπεριές τσίλι αποξηραμένες, τη δάφνη, το ξύσμα από ένα λεμόνι, τον χυμό λεμόνι και το βαλσάμικο ξίδι. Ανακατεύετε όλα τα υλικά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 2 ώρες περίπου.

vita.gr




agrinio24.gr