Προτιμήστε καθαρή τροφή αυτό το διάστημα, μετά τις υπερβολές των γιορτών.
Υλικά
- Ενα πακέτο λινγκουίνι
- 1 λεμόνι ακέρωτο
- 80 γραμμάρια βούτυρο αλατισμένο
- Παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1-2 πιπερίτσες τσίλι (προαιρετικά)
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράστε τα λινγκουίνι al dente
- Καθαρίστε τα σκόρδα και ψιλοκόψτε
- Σε κατσαρόλα ρίξτε το βούτυρο, το ελαιόλαδο το σκόρδο και το τσίλι -Ροδίστε απαλά
- Προσθέστε τον χυμό ενός λεμονιού και άφθονο ξύσμα
- Προσθέστε ένα ποτηράκι από το νερό των μακαρονιών
- Σουρώστε τα μακαρόνια και προσθέστε τα στην κατσαρόλα
- Ρίξτε άφθονη παρμεζάνα, κι άλλο ξύσμα από πάνω, έτοιμα για σερβίρισμα!
- Μη χαλάσετε την συνταγή προσθέτοντας υλικά -Το πολύ που αντέχει είναι ο μαϊντανός