Προτιμήστε καθαρή τροφή αυτό το διάστημα, μετά τις υπερβολές των γιορτών.

Υλικά

  • Ενα πακέτο λινγκουίνι
  • 1 λεμόνι ακέρωτο
  • 80 γραμμάρια βούτυρο αλατισμένο
  • Παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1-2 πιπερίτσες τσίλι (προαιρετικά)
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράστε τα λινγκουίνι al dente
  • Καθαρίστε τα σκόρδα και ψιλοκόψτε
  • Σε κατσαρόλα ρίξτε το βούτυρο, το ελαιόλαδο το σκόρδο και το τσίλι -Ροδίστε απαλά
  • Προσθέστε τον χυμό ενός λεμονιού και άφθονο ξύσμα
  • Προσθέστε ένα ποτηράκι από το νερό των μακαρονιών
  • Σουρώστε τα μακαρόνια και προσθέστε τα στην κατσαρόλα
  • Ρίξτε άφθονη παρμεζάνα, κι άλλο ξύσμα από πάνω, έτοιμα για σερβίρισμα!
  • Μη χαλάσετε την συνταγή προσθέτοντας υλικά -Το πολύ που αντέχει είναι ο μαϊντανός

iefimerida.gr



Πηγή