Οι εγκλωβισμένοι αστροναύτες όπως μετέφεραν στην NASA ακούν «περίεργους θορύβους» στο διάστημα, είναι μία ακόμα περιπέτεια για τους εγκλωβισμένους κοσμοναύτες.

Οι «εξωγήινες μουσικές» εξάπτουν την φαντασία

Οι περιπέτειες άρχισαν νωρίς, οι αστροναύτες επισκέφτηκαν για ολιγοήμερες εργασίες τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και έχουν μείνει εγκλωβισμένοι για μήνες να γυρίζουν σε τροχιά, αφού το αεροσκάφος Starliner που τους μετέφερε παρουσίασε πρόβλημα.

Ο αστροναύτης της NASA, Μπουτς Γουίλμορ, επικοινώνησε με το Διαστημικό Κέντρο Τζόνσον στο Χιούστον το Σάββατο λέγοντας ότι ακούγεται ένας θόρυβος από το ελαττωματικό αεροσκάφος, που αναμένεται να αποσυνδεθεί από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τις επόμενες μέρες χωρίς επιβάτες.

«Έχω μια ερώτηση για το Starliner. Ακούγεται ένας περίεργος θόρυβος από το ηχείο και δεν ήξερα αν μπορείτε να συνδεθείτε στο Starliner… Δεν ξέρω τι το κάνει».

Οι τεχνικοί ζήτησαν από τον Γουίλμορ να κρατήσει το ακουστικό κοντά στον ήχο για να τον καταγράψουν, όπως κα έγινε. Ο θόρυβος, ανέφεραν σε πρώτη φάση οι τεχνικοί του Χιούστον, ακούγεται «σαν παλλόμενος ήχος, σαν σόναρ».

Ο Γουίλμορ απάντησε πως «θα τους αφήσει να βγάλουν αυτοί άκρη».

Ο Γουίλμορ μαζί με την αστροναύτη Σούνι Γουίλιαμς βρίσκονται στο διάστημα από τις 6 Ιουνίου. Ωστόσο, δεν πρόκειται να επιστρέψουν μαζί με το Starlink, θα επιστρέψουν στο σπίτι τους με το διαστημόπλοιο Crew Dragon της SpaceX, το οποίο έχει προγραμματιστεί να εκτοξεύσει τον αστροναύτη της NASA Nick Hague και τον Ρώσο κοσμοναύτη Aleksandr Gorbunov προς τον διεθνή διαστημικό σταθμό στις 24 Σεπτεμβρίου και να επιστρέψει στη Γη τον Φεβρουάριου του 2025.

Το μυστήριο του Apollo 10 στην σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ακούνε περίεργους ήχους αστροναύτες.

Η NASA έχει δώσει τη στη δημοσιότητα την ηχητική εγγραφή μιας “παράξενης μουσικής” που άκουσε το πλήρωμα του «Apollo 10» τον Μάϊο του 1969 ήτανε στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης.

Η περιπέτεια των αστροναυτών δεν είναι η μόνη.

Η Shannon Lucid της NASA έμεινε στο διάστημα αντί για 4 έξι μήνες λόγω καθυστερήσεων στην εκτόξευση του λεωφορείου έτσι έκανε την μεγαλύτερη αποστολή που έχει ποτέ πετάξει γυναίκα. Όμως αυτό δεν την γλύκανε, το ότι η Lucid έχασε τα γενέθλια του γιου της.

Το 1998 και το 1999 ο Ρώσος κοσμοναύτης Σεργκέι Αβντέγιεφ πέρασε 379 ημέρες στο Mir την διπλάσια από την αρχική του διάρκεια πτήσης.

Και το 2017 η 6μηνη παραμονή της Peggy Whitson καθυστέρησε και έφτασε τους 9,5 μήνες και έτσι παρά την θέληση της έσπασε ένα νέο ρεκόρ παραμονής ένα νέο ρεκόρ για τις γυναίκες. Το ρεκόρ έσπασε η Christina Koch, που ξεκίνησε για μια εξάμηνη διαμονή στις αρχές του 2019, αλλά παραχώρησε τη θέση της επιστροφής της και έτσι έπρεπε να περιμένει την επόμενη αποστολή. Τελικά επέστρεψε στη Γη στις αρχές του 2020 μετά από 11 μήνες κάνοντας νέο ρεκόρ.



megatv.com