Το μπουκάλι που κρατάει ένας youtuber έχει μία αυτοσχέδια ετικέτα αντιψυκτικό και από κάτω δηλητήριο. Η συμβουλή του τελικά είναι να μην το κάνετε στο σπίτι, αλλά το διαδίκτυο είναι γεμάτο τέτοια βίντεο.

Ο νεαρός φαίνεται να το πίνει. Στην συνέχεια από το ημιδιάφανο ποτηράκι δείχνει να πίνει και άλλο και στο τέλος το φτύνει.

Αυτά τα βίντεο για το αδιανόητο challenge έρχονται στον νου καθώς το αδιανόητο περιστατικό του «Μαμάτσειου» κάνει τον γύρο του διαδικτύου, με ένα παιδί να νοσηλεύεται μετά την κατάποση αντιψυκτικού.

Ο νεαρός, άγνωστο για ποιο λόγο, ήπιε παραφλού, διακομίστηκε στο «Μαμάτσειο» και εκεί του έδωσαν τα αντίδοτα. Μάλιστα επειδή είναι ακριβό το αντίδοτο δεν υπάρχουν πολλές δόσεις στην χώρα και από το νοσοκομείο πριν τον μεταφέρουν στο Ιπποκράτειο πήραν σχεδόν όλες τις δόσεις από όλο τον ελλαδικό χώρο για το παιδί.

SOS από τους ειδικούς

Οι ειδικοί λένε πως η κατάποση παραφλού είναι πάρα πολύ επικίνδυνη. Δυστυχώς όμως δεν είναι τόσο σπάνια όσο θα περίμενε κανείς. Μέχρι να διευκρινιστούν οι συνθήκες του «Μαμάτσειου» περιστατικού όλοι φοβούνται τα χειρότερα.

Στην Κίνα οι συγγενείς άντρα πάγωσαν, όταν τον βρήκαν ημιθανή.

Στην Βόρεια Ντακότα γυναίκα κατηγορήθηκε πως εσκεμμένα πότισε παραφλού τον άντρα της.

Το σοκ και εδώ τεράστιο, με αστυνομικούς συγγενείς και δικαστές να παγώνουν στο άκουσμα της είδησης. Οι ειδικοί θα χτυπήσουν καμπανάκι κινδύνου, προς Θεού θα πουν ούτε για αστείο μην διανοηθείτε να σκεφτείτε πως το παραφλού δεν είναι αδιανόητα επικίνδυνο.

Μόλις 100ml λιγότερο από το ένα τρίτο από ένα κουτάκι αναψυκτικού μπορεί να είναι μοιραίο για έναν ενήλικα.

Η Κέλλυ Ιωάννου, διευθύντρια CSI Institute και λέκτωρ εγκληματολογίας, μιλώντας στο Live News κρούει «καμπανάκι» για τα επικίνδυνα challenge του διαδικτύου και επισημαίνει ότι influencers παρακινούν τους νέους να ρισκάρουν τη ζωή τους.

«Ένα παιδί που βλέπει το είδωλό του να κάνει κάτι τέτοιο θέλει να το ακολουθήσει για να εντυπωσιάσει τους συνομηλίκους του αγνοώντας τους πιθανούς κινδύνους», υπογραμμίζει.



megatv.com