Υλικά:

Για τη βάση 

1 πακέτο μπισκότα digestive

100 γρ. λιωμένο βούτυρο

Για την κρέμα

500 γρ. τυρί κρέμα

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1 φακελάκι ζελατίνη

1 φλιτζάνι φράουλες κομμένες

1 φλ. τσ. ζάχαρη άχνη

200ml κρέμα γάλακτος για γλυκά

Για το σιρόπι φράουλας

2 φλ. φράουλες σε μικρά κομμάτια

6 κ. σ. ζάχαρη άχνη

χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση:

Βάζεις τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα χτυπάς μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα ρίχνεις σε ένα μπολ και προσθέτεις το βούτυρο. Ανακατεύεις καλά μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα.

Το στρώνεις καλά και ομοιόμορφα στη φόρμα και το βάζεις στο ψυγείο. Ρίχνεις στο μπέντερ τις φράουλες με τη ζάχαρη κι όταν λιώσουν βάζεις το μείγμα σε ένα μπολ.

Μουλιάζεις τη ζελατίνη μέσα σε μια μικρή κατσαρόλα με κρύο νερό αρχικά και στη συνέχεια ανάβεις το μάτι και ανακατεύεις καλά για να λιώσει. Τη ρίχνεις στο μπολ με τις φράουλες μαζί με το γιαούρτι και ανακατεύεις πολύ καλά

Βάζεις στο μπλέντερ το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος και χτυπάς καλά. Προσθέτετε τις φράουλες και συνεχίζεις να χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Το απλώνεις πάνω στη βάση με το μπισκότο και βάζεις το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Λίγο πριν σερβίρεις χτυπάς στο μπλέντερ τις φράουλες με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνουν πολτός

Το απλώνεις πάνω στο cheescake και είναι έτοιμο.



Πηγή