Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τη σαλάτα

100 γραμμάρια χαλούμι κομμένο σε κύβους

6-7 καρύδια  σπασμένη σε κομματάκια

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

150 γραμμάρια μαρούλι

1/2 ματσάκι ρόκα

Για τη σως

1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα

2 1/2 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο

50ml ελαιόλαδο

1 κουταλιά του γλυκού μέλι

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα

Πλένουμε πολύ καλά το μαρούλι και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.

Πλένουμε  και καθαρίζουμε τη ρόκα και την κόβουμε σε κομμάτια των 6 εκατοστών.

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το μαρούλι, τη ρόκα και τα καρύδια. Αλατίζουμε ελαφρά και ανακατεύουμε.

Αλευρώνουμε ελαφρά τους κύβους χαλουμιού και τους ψήνουμε για 1 λεπτό περίπου σε ελαφρά λαδωμένο τηγάνι, μέχρι να ροδίσουν. Τους αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σως

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Ρίχνουμε τη σως πάνω από το σπανάκι τη ρόκα και τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε από πάνω τους κύβους του χαλουμιού και σερβίρουμε.

govastileto.gr

Πηγή