«Δυστυχισμένη» στον νέο της ρόλο ως δούκισσα εμφανίζουν δημοσιεύματα την Μέγκαν Μαρκλ, παρουσιάζοντας, την ίδια ώρα, τον πρίγκιπα Χάρι είναι «γεμάτος ενοχές». 

Μια πηγή εντός της βασιλικής οικογένειας λέει πως η 37χρονη Μέγκαν Μαρκλ δυσκολεύεται να διαχειριστεί το γεγονός πως είναι έγκυος μαζί με την αρνητική δημοσιότητα που δέχεται, καθώς ο σύζυγός της, ο πρίγκιπας Χάρι νιώθει υπεύθυνος για όσα τις συμβαίνουν καθώς και ότι απέτυχε να την προστατεύσει από την αρνητική δημοσιότητα. 

Αυτό έρχεται εν μέσω περαιτέρω συγκρίσεων της Αμερικανίδας ηθοποιού και της πριγκίπισσας Νταϊάνα, που οι ειδικοί λένε ότι είχε την ίδια αρνητική αντιμετώπιση όπως και η Μέγκαν Μαρκλ, από τη στιγμή που μπήκε στη βασιλική οικογένεια μέχρι τον πρόωρο θάνατό της το 1997.

Πέρυσι, μια πηγή είχε ισχυριστεί πως ο πρίγκιπας Χάρι είναι υπερπροστατευτικός με την σύζυγό του επειδή «δεν μπορούσε να κάνει το ίδιο και για την μητέρα του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα».

Μιλώντας στο US Weekly αυτή την εβδομάδα, μια βασιλική πηγή είπε: «Η Μέγκαν Μαρκλ έχει πολλά αυτή την περίοδο, είναι έγκυος και έχει να αντιμετωπίσει και την δημόσια αντίδραση και όλη αυτή η κατάσταση είναι απίστευτα αγχωτική».

Και προσθέτει: «Ο πρίγκιπας Χάρι είναι πολύ απογοητευμένος με το πόσα λίγα μπορεί να κάνει. Το να κρατήσει την Μέγκαν Μαρκλ μακριά από όλη αυτή την αρνητική δημοσιότητα είναι κάτι πολύ δύσκολο γι’ αυτόν. Είναι ο σκοπός του σε αυτή την σχέση: Θέλει να την κρατήσει μακριά από την αρνητική δημοσιότητα».

Και σημειώνοντας πως η Μέγκαν Μαρκλ έχει «μεταμορφωθεί» σε Νταϊάνα, η ειδική στην βασιλική οικογένεια Μέλανι Μπρόμλεϊ δήλωσε στην The Express πως χάνει την φωνή της.

Όπως είπε η Μέλανι: «Τώρα είναι μέλος της βασιλικής οικογένειας, έχει χάσει τη φωνή της και δεν είναι πλέον σε θέση να πει: »Η Κέιτ κι εγώ δεν διαφωνούμε κάθε Κυριακή για το φαγητό’». Αυτό ακριβώς πέρασε και η πριγκίπισσα Νταϊάνα. Ειλικρινά, οι ομοιότητες σε αυτό που περνάει τώρα η Μέγκαν Μαρκλ με αυτό που πέρασε η Νταϊάνα είναι πολλές –προτού φυσικά η Νταϊάνα γίνει αγία για τον Τύπο. Όταν η Νταϊάνα και ο πρίγκιπας Κάρολος παντρεύτηκαν, ήταν τρομερό για την ίδια. Και η Μέγκαν Μαρκλ περνάει την ίδια φάση».

Εξηγώντας την προστατευτικότητα του Χάρι απέναντι στην Μέγκαν στην εφημερίδα Sun, τον περασμένο χρόνο, μια πηγή είχε πει: «Πιστεύω ότι ο Χάρι αισθάνεται ότι δεν μπόρεσε να προστατεύσει την μητέρα του, γι’ αυτό και κάνει τα πάντα για την προστασία της γυναίκας του. Αυτός είναι ο δικός του τρόπος εξιλέωσης».

Την περασμένη εβδομάδα, στο ντοκιμαντέρ του Channel 5 «Κέιτ Vs Μέγκαν: πριγκίπισσες σε πόλεμο», μίλησε ο πρώην μπάτλερ της Νταϊάνας, Πολ Μπάρελ, που υποστήριξε ότι το παλάτι του Μπάκιγχαμ είναι σαν «ναρκοπέδιο» για οποιονδήποτε νέο και συνέκρινε την αντιμετώπιση που έχει η Μέγκαν με αυτή που είχε βιώσει η πριγκίπισσα Νταϊάνα.
Η Μέγκαν θέλει να βγει και να μιλήσει για την διαμάχη της με την Κέιτ αλλά το βασιλικό πρωτόκολλο δεν της το επιτρέπει

Όπως είπε: «Η Μέγκαν παντρεύτηκε στην πιο παραδοσιακή οικογένειας της χώρας, την βασιλική οικογένεια. Πώς θα το διαχειριστεί; Η πριγκίπισσα Νταϊάνα μεγάλωσε σε ένα σπίτι που ήταν τόσο μεγάλο όσο το παλάτι του Μπάκιγχαμ, αλλά και πάλι χάθηκε».

Υποστηρίζοντας πως την Νταϊάνα δεν την καλωσόρισαν «πολύ ευγενικά», ο 60χρονος Μπάρελ, εξήγησε πως η Μέγκαν θα δώσει μάχη καθώς είναι μια «δυνατή και ανεξάρτητη γυναίκα» που βρέθηκε στην «πιο παραδοσιακή οικογένεια της χώρας».

Εκτός από την αναφερθείσα διαμάχη με την Κέιτ Μίντλετον, η Μέγκαν είναι αναγκασμένη να υπομένει τις τακτικές δημόσιες εκρήξεις της ετεροθαλούς αδερφής της, Σαμάνθα Μαρκλ και του πατέρα της Τόμας.

Μέσα σε όλα αυτά, κάποιες πηγές είχαν ισχυριστεί πως η Μέγκαν έχει «σκάσει» που δεν μπορεί να βγει και να μιλήσει και να υπερασπιστεί τον εαυτό της καθώς το βασιλικό πρωτόκολλο της υπαγορεύει να έχει μια αξιοπρεπή σιωπή.

Φωτογραφίες: APΠηγή