Οι γιορτινές ημέρες συνδυάζουν την επικοινωνία με την οικογένεια, τους φίλους, τη συντροφικότητα και το λαχταριστό φαγητό στα εορταστικά τραπέζια.

Αναμφίβολα όσα συμβαίνουν και καλούμαστε να διαχειριστούμε μας επηρεάζουν. Παράλληλα, υπάρχουν τρόποι να νιώσουμε καλά, να «μπούμε στο πνεύμα» των Χριστουγέννων, να το απολαύσουμε, αλλά και να «βγούμε» επιστρέφοντας πιο γεμάτοι και έτοιμοι να συνεχίσουμε στην καθημερινότητα.

Ακολουθούν μερικά tips που μπορούν να ενισχύσουν θετικά αυτή τη μετάβαση:

«Είναι η πιο όμορφη εποχή του χρόνου»

  • Είναι σημαντικό να νιώθουμε και να εκφράζουμε ευγνωμοσύνη για όσα (υλικά και άυλα) έχουμε.
  • Επικοινωνούμε και μοιραζόμαστε ποιοτικό χρόνο (πραγματικό ή διαδικτυακό), συναισθήματα και εμπειρίες με τους αγαπημένους μας.
  • Εστιάζουμε την προσοχή μας στα θετικά και προσπαθούμε να απολαμβάνουμε συνειδητά τις στιγμές.
  • Ας μην ξεχνάμε να αφιερώσουμε χρόνο και στον εαυτό μας κάνοντας πράγματα που μας ευχαριστούν.
  • «Επενδύουμε» στην προσφορά με ό,τι μπορούμε να διαθέσουμε (δώρα, χρόνο, βοήθεια). Η γενναιοδωρία δεν οδηγεί μόνο σε περισσότερη εκτίμηση από το άτομο που λαμβάνει, αλλά ενισχύει επίσης την αυτοεκτίμηση και τη θετική άποψη μας για τον κόσμο.

Τέλος, πρέπει να προσαρμοστούμε στα δεδομένα της εποχής και κυρίως να αφήσουμε τον εαυτό μας ελεύθερο να απολαύσει τις μικρές αλλά ουσιαστικές χαρές της ζωής, που, έστω και για λίγο, μας βγάζουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και μας δίνουν μια διαφορετική «νότα» στη ζωή!

govastileto.gr


Πηγή