Υλικά

225 γρ. μαύρη σοκολάτα σε κομμάτια

6 κ. σ. ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους

6 κρόκοι αυγών

2 κ. σ. ξύσμα πορτοκαλιού

6 ασπράδια αυγών

1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη

1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

1 κ. γλ. εκχύλισμα πορτοκαλιού

2 κ. σ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 140 βαθμούς και λαδώστε ελαφρώς μια φόρμα για κέικ.

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε τη σοκολάτα και το βούτυρο. Λιώστε τη στον φούρνο μικροκυμάτων ανά 15 δευτερόλεπτα, ανακατέψτε συχνά και βεβαιωθείτε ότι η σοκολάτα δεν καίγεται, και στη συνέχεια αφήστε την στην άκρη να κρυώσει για λίγα λεπτά.

Προσθέστε τους κρόκους αυγών και το ξύσμα πορτοκαλιού στο μείγμα σοκολάτας και ανακατέψτε να ενωθούν.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια σε υψηλή ταχύτητα με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές.

Ανακατέψτε απαλά το 1/4 του μείγματος από το ασπράδι στο μείγμα σοκολάτας και σιγά σιγά προσθέστε και το υπόλοιπο. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν πλήρως τα υλικά.

Αδειάστε το μείγμα στην προετοιμασμένη φόρμα και ψήστε στο φούρνο για 45- 50 λεπτά ή μέχρι τα τοιχώματα του κέικ να ξεκολλήσουν απαλά από τη φόρμα.

Για τη σαντιγί πορτοκαλιού, χτυπήστε μαζί την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα πορτοκαλιού και τη ζάχαρη άχνη.

Καλύψτε το κέικ με τη σαντιγί και γαρνίρετε με ξύσμα πορτοκαλιού.



Πηγή