Τα μανταρίνια είναι φρούτα εποχής και με αυτά μπορείς να φτιάξεις την πιο λαχταριστή μαρμελάδα.

Υλικά

1 1/2 κιλό μανταρίνια κλημεντίνες πολύ καλά πλυμένα
ξύσμα από 3 χιώτικα μανταρίνια (προαιρετικά)
1 κιλό ζάχαρη
250 ml νερό

Εκτέλεση 

Σε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό βράζουμε τα μανταρίνια για περίπου μισή ώρα
Τα στραγγίζεις καλά και τα αφήνεις στην άκρη να κρυώσουν
Τα κόβεις στη μέση, αφαιρείς τα κουκούτσια και ρίχνεις στο multi
Χτυπάς καλά μέχρι να πολτοποιηθούν
Σε μια κατσαρόλα ρίχνεις το νερό και τη ζάχαρη και τα βράζεις σε μέτρια φωτιά για περίπου 3 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
Προσθέτεις τον πολτό μανταρινιών και συνεχίζεις το βράσιμο για 20 περίπου λεπτά ακόμη ανακατεύοντας διαρκώς με την ξύλινη κουτάλα
Μόλις σφίξει η μαρμελάδα ρίχνεις το ξύσμα μανταρινιού και ανακατεύεις για 2 λεπτά ακόμη
Αποσύρεις την κατσαρόλα από την εστία
Αφήνεις την μαρμελάδα να κρυώσει και την μοιράζεις σε αποστειρωμένα βάζα.



Πηγή