Σας αρέσει το παστίτσιο αλλά καθόλου η διαδικασία να το μαγειρέψετε; Προτείνω μια εύκολη και γρήγορη βερσιόν, χωρίς μπεσαμέλ και ταλαιπωρία.
Υλικά
- 1 πακέτο κοντά μακαρόνια
- 5 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι και 3 σκελίδες σκόρδο
- 700 γραμμάρια κιμά (ψάξτε και ιταλικό λουκάνικο να συνδιάσετε)
- Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 κουτί σάλτσα ντομάτα πουμαρό
- Τρεις μπάλες μοτσαρέλα
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Βράστε τα μακαρόνια σε αλμυρό νερό al dente, σουρώστε τα και διατηρήστε τα στην άκρη με λίγο ελαιόλαδο
- Σε βαθύ σκεύος-τηγάνι ζεστάνετε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και ροδίστε καλά τον κιμά
- Μπορείτε να συνδιάσετε κιμά μόσχου και κρέας από ιταλικό λουκάνικο (σε ντελικατέσεν)
- Προσθέστε το κρεμμύδι-σκόρδο, ανακατέψτε, προσθέστε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη
- Ρίξτε το κρασί, σβήστε για 3-4 λεπτά
- Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτα, ρίξτε ελάχιστο νεράκι και βράστε για 1 ώρα
- Σε πυρέξ ρίξτε εναλλάξ μακαρόνια και κιμά, αφήστε κιμά για την κορυφή
- Ενδιάμεσα ρίξτε κομμάτια μοτσαρέλα, αφήστε αρκετά και στην κορυφή
- Ψήστε για 30 λεπτά να ροδίσει, έτοιμο!