Σας αρέσει το παστίτσιο αλλά καθόλου η διαδικασία να το μαγειρέψετε; Προτείνω μια εύκολη και γρήγορη βερσιόν, χωρίς μπεσαμέλ και ταλαιπωρία.

Υλικά

  • 1 πακέτο κοντά μακαρόνια
  • 5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι και 3 σκελίδες σκόρδο
  • 700 γραμμάρια κιμά (ψάξτε και ιταλικό λουκάνικο να συνδιάσετε)
  • Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κουτί σάλτσα ντομάτα πουμαρό
  • Τρεις μπάλες μοτσαρέλα

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Βράστε τα μακαρόνια σε αλμυρό νερό al dente, σουρώστε τα και διατηρήστε τα στην άκρη με λίγο ελαιόλαδο
  • Σε βαθύ σκεύος-τηγάνι ζεστάνετε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και ροδίστε καλά τον κιμά
  • Μπορείτε να συνδιάσετε κιμά μόσχου και κρέας από ιταλικό λουκάνικο (σε ντελικατέσεν)
  • Προσθέστε το κρεμμύδι-σκόρδο, ανακατέψτε, προσθέστε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη
  • Ρίξτε το κρασί, σβήστε για 3-4 λεπτά
  • Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτα, ρίξτε ελάχιστο νεράκι και βράστε για 1 ώρα
  • Σε πυρέξ ρίξτε εναλλάξ μακαρόνια και κιμά, αφήστε κιμά για την κορυφή
  • Ενδιάμεσα ρίξτε κομμάτια μοτσαρέλα, αφήστε αρκετά και στην κορυφή
  • Ψήστε για 30 λεπτά να ροδίσει, έτοιμο!

iefimerida.gr



Πηγή