Μαθητές με τη συνοδεία μουσικών στο Αρκαλοχώρι ανέβασαν το Σάββατο 22/03 μια συγκινητική μουσικοθεατρική παράσταση, με τίτλο «Μαμά θ’ αργήσω», η οποία ήταν αφιερωμένη στα θύματα των Τεμπών.

Ο Παύλος Ασλανίδης μίλησε στο «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» για την παράσταση την οποία παρακολούθησε.

«Μας συγκλόνισαν. Αυτά τα παιδιά έχουν πάρει τη σκυτάλη και έχουν καταλάβει ότι πρόκειται για ένα έγκλημα. Και τη συγκάλυψη. Όλους τους έχει συγκλονίσει η συγκάλυψη που συνεχίζεται. Δεν το πίστευα ότι θα κλαίω δημόσια για αυτό. Ειδικά με τα μικρά τα παιδάκια, θυμήθηκα και τα δικά μας παιδιά. Και τα δικά μας παιδιά έπαιζαν με τρενάκι αλλά κάποιοι φρόντισαν αυτό το τρενάκι με το οποίο έπαιζαν κάποτε, με αυτό να τα δολοφονήσουν».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην υπόθεση των Τεμπών και στο γεγονός πως ο Χρήστος Τριαντόπουλος θα οδηγηθεί στην προανακριτική την ερχόμενη Παρασκευή, δήλωσε:

«Στείλαμε εξώδικο γιατί όλοι οι συνταγματολόγοι λένε πως είναι αντισυνταγματικό το να επιλέγει αυτός το σε ποιον εισαγγελέα θα πάει. Πρέπει να ξεκαθαρίσει ποιον εννοεί φυσικό δικαστή. Ας κάνει άρση της ασυλίας του και να πάει στην Λάρισα να καταθέσει. Δεν είναι μόνο ο κ. Τριαντόπουλος στη συγκεκριμένη διαδικασία, είναι και άλλοι βουλευτές. Δύο χρόνια τώρα υπάρχει αυτή η κοροϊδία και συγκάλυψη και θα πάνε στο συμβούλιο και δεν θα τους αθωώσουν; Αυτό θα συμβεί και το ξέρουμε όλοι μας. Στην προανακριτική θα πήγαιναν μάρτυρες, κάποιοι γονείς, πραγματογνώμονες. Αυτό που κάνουν δεν είναι δικαστήριο. Θα τον πάνε σε μία πενταμελή επιτροπή και θα τον αθωώσουν. Έχει κάνει τίποτα ο Άρειος Πάγος για τα Τέμπη; Δεν έχει πάρει καμία πρωτοβουλία. Ο Τριαντόπουλος και ο Καραμανλής έπρεπε να είναι στη φυλακή από την επόμενη ημέρα. Ο Καραμανλής τους δολοφόνησε και ο Τριαντόπουλος βεβήλωσε τους νεκρούς. Έπρεπε να είχαν προφυλακιστεί, όπως στις άλλες χώρες».

«Μόνο η Βουλή μπορεί να διώξει υπουργούς»

Στο «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» μίλησε και ο συνταγματολόγος και αναπληρωτής καθηγητής στη Νομική ΕΚΠΑ, Νίκος Παπασπύρου, σε σχέση με τους λόγους που το Σύνταγμα θέλει πρώτα να γίνει προανακριτική.

«Το Σύνταγμα θέλει πρώτα να γίνει προκαταρκτική για 4 λόγους. Είναι μυστική αλλά μετά το πόρισμα συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής, άρα το μαθαίνουμε όλοι. Γιατί εδώ το ζήτημα είναι η ευθύνη των κυβερνώντων. Δεύτερον, το θέλει για να πάει ο φάκελος στον ανακριτή όσο γίνεται πιο ολοκληρωμένος. Μόνο η Βουλή μπορεί να διώξει υπουργούς. Αν ο ανακριτής βρει πως κάποιος υπουργός είναι συμμέτοχος θα το στείλει πίσω στη Βουλή για να κάνει προανακριτική. Άρα γίνεται ένα πήγαινε έλα. Τέταρτον στην προανακριτική φτιάχνεις και το πλαίσιο της δίωξης. Η κατάθεση Τριαντόπουλου την Παρασκευή έχει επίφαση νομιμότητας».



megatv.com