Η αίτηση άρσης ασυλίας αφορά στη μήνυση της συζύγου του πρωθυπουργού, Μαρέβας Γκραμπόφσκι κατά της βουλευτού για συκοφαντική δυσφήμιση, μετά από ανάρτηση στα social media, που είχε κάνει η Έλενα Ακρίτα.
Η Έλενα Ακρίτα έλαβε τον λόγο στο Βήμα της Ολομέλειας και ζήτησε να αρθεί η ασυλία της ενώ κάλεσε την Μαρέβα Γκραμπόφσκι να αποφασίσει εάν είναι ιδιώτης ή πολιτικό πρόσωπο καθώς όπως είπε αν είναι ιδιώτης την ανακοίνωση της μήνυσης θα έπρεπε να την κάνει ο δικηγόρος της και όχι το γραφείο του πρωθυπουργού.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης απάντησε πως «ως πολιτικοί μπορούμε να συγκρουόμαστε χωρίς να εμπλέκουμε οικογένειες και η σύζυγος του πρωθυπουργού έχει δικαίωμα να ασκήσει έννομα μέσα.
Η ψηφοφορία έχει ολοκληρωθεί αλλά δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα το αποτέλεσμα, αν και η άρση της ασυλίας θεωρείται δεδομένη.
Το χρονικό
Υπενθυμίζεται πως αφορμή για τη μήνυση σε βάρος της κ. Ακρίτα, στάθηκε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ανέγραφε ότι «το λάθος του Τάιλερ είναι ότι δε γεννήθηκε Μαρέβα» και καταφερόταν κατά της συζύγου του πρωθυπουργού.
Την 1η Απριλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την ιδιότητα του συζύγου και όχι του πρωθυπουργού, όπως έγραψε σε δική του ανάρτηση, υπερασπίστηκε την «Μαρέβα που έχει στοχοποιηθεί βάναυσα (…) γιατί είναι γυναίκα μου και έτσι θεωρούσαν κάποιοι ότι θα μου έκαναν ζημιά».
Ο πρωθυπουργός χαρακτήριζε «χυδαία και απρόκλητη» την ανάρτηση της βουλευτή επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ενώ έκανε γνωστό πως θα πάει ο ίδιος «μάρτυρας στο δικαστήριο» για να υπερασπιστεί την κ. Γκραμπόφσκι.