Πώς θα σας φαινόταν αν σας έλεγε κάποιος, ότι μπορείτε (όχι να αποκτήσετε) αλλά να κοιμηθείτε σε πολυτελή, ιστορικά αυτοκίνητα, με το καθένα από αυτά να αποτελεί θρύλο για την κατηγορία του;

Ένας παλιός λευκός σκαραβαίος, μία γυαλιστερή, πράσινη Κάντιλακ, ένα πορτοκαλί off road Wrangler τζιπ, μία κατακόκκινη Άλφα Ρομέο και μία απαστράπτουσα Μερσεντές έχουν μετατραπεί σε… κρεβάτια σε αυτό το πρωτότυπο ξενοδοχείο, στην Στουτγκάρδη.

Η ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας και η εξέλιξη της χρήσης των οχημάτων με το πέρασμα του χρόνου αποτελούν έμπνευση γι αυτά τα δύο, στην ουσία, ξενοδοχεία, V8 Hotel Classic & V8 Hotel, οι οποίες αντικατοπτρίζονται στην επίπλωση τόσο των δωματίων, όσο και των κοινόχρηστων χώρων τους.

Τα θεματικά δωμάτια του V8 Hotel, συνολικά 26, λοιπόν, φιλοξενούνται σε έναν χώρο 24.000 τ.μ., όπου παρουσιάζεται, ταυτόχρονα, όλη η ιστορία των vintage αυτοκινήτων στο ειδικά διαμορφωμένο Motorworld Stuttgart.

Η πρωτότυπη, για τα ξενοδοχειακά δεδομένα, θεματολογία των δωματίων κάνει, στην κυριολεξία, την επιλογή μια δύσκολη υπόθεση, ενώ αποτελεί σίγουρα μία άκρως ενδιαφέρουσα προσέγγιση της σύγχρονης διαμονής, καθώς ο κλασικός νεωτερισμός τους παρουσιάζει στο ταξιδιωτικό κοινό που θα τα επιλέξει τον υπέροχο κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το πεδίο των αγώνων, ο κλασικός αθλητισμός αλλά και η απλή καθημερινότητα (πλυντήριο αυτοκινήτων, βενζινάδικο κ.α.) ενέπνευσαν τους ιθύνοντες, ώστε να δημιουργήσουν πραγματικά έργα τέχνης. Όσοι για παράδειγμα επιθυμούν να ζήσουν το «αμερικάνικο όνειρο» δεν έχουν παρά να επλέξουν το δωμάτιο Route 66, καθώς ο θρυλικός αυτοκινητόδρομος απεικονίζεται στο μεγαλείο του, στο αντίστοιχο δωμάτιο.

Όλα τα δωμάτια είναι μοναδικά ως προς τη θεματολογία τους, η αισθητική των οποίων ενισχύεται τόσο από τις αντίστοιχες εικονογραφήσεις στους τοίχους όσο και από μια ευρεία γκάμα επίπλων και αντικειμένων κατασκευασμένων από αυθεντικά ανταλλακτικά αυτοκινήτων. Τέλος, η όλη διακόσμησή τους ολοκληρώνεται από αντίστοιχες φωτογραφίες από αρχειακό υλικό που έχει δοθεί στο ξενοδοχείο σε αποκλειστικότητα.

Η θεματική ενότητα του V8 Hotel γίνεται άμεσα αντιληπτή ήδη από το lobby του ξενοδοχείου, στο οποίο έπιπλα από αυτοκίνητα κεντρίζουν το ενδιαφέρον, ενώ και η θέα στις συλλογές του Motorworld Stuttgart εμπλουτίζει την άκρως ενδιαφέρουσα εμπειρία που πρόκειται να ζήσει κάποιος εδώ.

Στο ίδιο concept κυμαίνονται και οι υπόλοιποι κοινόχρηστοι χώρου του, με το σπα και το εστιατόριο να διαθέτουν αντίστοιχες αυτοκινητιστικές πινελιές.

Τιμή: Από 145 ευρώ / δίκλινοΠηγή