Εννέα στους δέκα ανθρώπους πιστεύουν ότι είναι αλλεργικοί στην πενικιλίνη ενώ δεν είναι

Στην παιδική σας ηλικία μπορεί να είχατε μια αντίδραση μετά από λήψη πενικιλίνης και να θεωρηθήκατε «αλλεργικοί», ενώ αυτή η πληροφορία καταγράφηκε στο βιβλιάριο υγείας σας ώστε να αποφεύγετε μελλοντικά αυτό το φάρμακο.

Όμως από ό,τι φαίνεται το 10% των ανθρώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες που αναφέρουν ότι είναι αλλεργικοί στην πενικιλίνη, 9 στους 10 δεν είναι. Ωστόσο, αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να αποδειχθεί από τα ιατρικά αρχεία.

Νέες έρευνες δείχνουν ότι πολλοί ενήλικες που ήταν αλλεργικοί στην πενικιλίνη στην παιδική τους ηλικία μπορεί να έχουν ξεπεράσει την αλλεργία.

Ο Alexander Fleming ανακάλυψε την πενικιλίνη τυχαία το 1928 όταν διαπίστωσε ότι ο μύκητας πενικιλίνης ήταν ένα ισχυρό αντιβακτηριακό. Οι γιατροί χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά αυτό το κοινό αντιβιοτικό ως φάρμακο τη δεκαετία του 1940, δίνοντας στους γιατρούς ένα όπλο ενάντια στις θανατηφόρες λοιμώξεις.

Η πενικιλίνη μπήκε στη μαζική παραγωγή στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, αποδεικνύοντας την αξία της στο πεδίο της μάχης όπου, μέχρι τότε, η μόλυνση είχε προκαλέσει περισσότερους θανάτους από τις πληγές του πολέμου. Σήμερα, οι γιατροί χρησιμοποιούν αυτό το αντιβιοτικό για να θεραπεύσουν ένα ευρύ φάσμα λοιμώξεων.

Ωστόσο, αν ένας ενήλικας ή ένα παιδί είχε εμφανίσει αλλεργική αντίδραση στην πενικιλίνη και ένας γιατρός τους έχει πει ότι είναι αλλεργικοί, οι πιθανότητες είναι ότι αυτό το «γεγονός» βρίσκεται ακόμα στα ιατρικά τους αρχεία. Έτσι ότι 9 στους 10 ανθρώπους στις ΗΠΑ που πιστεύουν ότι είναι αλλεργικοί έχουν ξεπεράσει την αλλεργία ή δεν ήταν ποτέ αλλεργικοί.

Μια μελέτη που διεξάχθηκε στο American College of Allergy, Asthma, and Immunology (ACAAI). διαπίστωσε ότι από τους 52 ασθενείς που εξετάστηκαν για αλλεργία στην πενικιλλίνη και ερωτήθηκαν, το 98% αντιλήφθηκε ότι δεν ήταν αλλεργικοί. Από αυτούς, το 29% είχε ετικέτα αλλεργίας στην πενικιλίνη στο ηλεκτρονικό ιατρικό αρχείο και το 24% εξακολουθούσε να φέρει την ετικέτα στα αρχεία των φαρμακείων.

Γιατί οι εξετάσεις αλλεργίας είναι σημαντικές.

Οι ερευνητές διεξήγαγαν συνεντεύξεις παρακολούθησης με άτομα που είχαν δοκιμαστεί αρνητικά στην αλλεργία στην πενικιλίνη και επανεξέτασαν τα ηλεκτρονικά ιατρικά τους αρχεία και τα αρχεία των φαρμακείων.

Τέσσερα άτομα συνέχισαν να αναφέρουν αλλεργία σε πενικιλίνη και να αποφεύγουν το αντιβιοτικό. Ως εναλλακτική λύση έναντι της πενικιλλίνης για εκείνους που θεωρούνται αλλεργικοί περιλαμβάνουν φάρμακα με υψηλότερο κόστος, χαμηλότερη αποτελεσματικότητα και τον κίνδυνο αύξησης της αντοχής στα αντιβιοτικά, η οποία αποτελεί παγκόσμια απειλή για την υγεία. Οι άνθρωποι πρέπει να δοκιμάζονται από αλλεργιολόγο για να επιβεβαιώσουν την κατάσταση της αλλεργίας τους.

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να είναι αλλεργικές από ότι οι άντρες

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες είχαν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν αλλεργία στην πενικιλίνη από τους άντρες. Από τα 329 άτομα με θετικό δερματικό τεστ, 298 (91%) ήταν γυναίκες και 31 (9%) ήταν άνδρες. Είναι απαραίτητη η διεξαγωγή περαιτέρω ερευνών για να επικυρώσουν αυτά τα αποτελέσματα, αλλά η εξέταση στην πενικιλίνη είναι ξεκάθαρα απαραίτητη για τους ανθρώπους στους οποίους έχει διαγνωσθεί αυτή η φαρμακευτική αλλεργία.


agrinio24.gr

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ