Υποχώρησε στα ποσοστά της, έχασε περίπου 1 εκ ψηφοφόρους οι οποίοι είτε απείχαν, είτε ψήφισαν μικρότερα κόμματα και εξέλεξε έναν λιγότερο ευρωβουλευτή.

Η ακρίβεια και ο νόμος για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αναγνωρίζουν στην κυβέρνηση ότι ήταν παράγοντες που τους κόστισαν πολιτικά.

Στον εκλογικό χάρτη η ΝΔ κέρδισε όλες τις περιφέρειες με εξαίρεση τη Ροδόπη και την Ξάνθη όπου επικράτησε το μειονοτικό κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας καθώς και το Ηράκλειο και το Λασίθι όπου πρώτο ήρθε το ΠΑΣΟΚ.

Ακύρωσε το ταξίδι του στην Ιορδανία ο Κ. Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα κάνει το αυριανό ταξίδι του εκτός συνόρων, το οποίο αν και δεν είχε ανακοινωθεί επίσημα βρισκόταν στο πρωθυπουργικό πρόγραμμα. Πρόκειται για τη διεθνή διάσκεψη για την κάλυψη των ανθρωπιστικών αναγκών στη Λωρίδα της Γάζας, που οργανώνεται με πρωτοβουλία του βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα, του προέδρου της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι και του γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Κεντροαριστερά: Έντονη κινητικότητα και προβληματισμός για συγκρότηση εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης

Κοινή πεποίθηση στον κόσμο της Κεντροαριστεράς είναι ότι χρειάζεται να δημιουργηθεί ένας νέος πόλος που θα εμπνεύσει τον κόσμο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης μετά τα τελικά αποτελέσματα των ευρωεκλογών και με τον ΣΥΡΙΖΑ να μην πιάνει κανένα από τους στόχους του που είχε θέσει δηλώνει ουσιαστικά αμετακίνητος χωρίς να κάνει τελικά το βήμα για σύγκληση για σύγκληση των προοδευτικών δυνάμεων.

Στην Κουμουνδούρου κρατούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει το δεύτερο ισχυρό κόμμα του προοδευτικού χώρου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στρέφει το βλέμμα του στη μετεξέλιξη του κόμματος την ώρα όμως που στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχει ανοίξει διάπλατα η συζήτηση για τη συνεννόηση των προοδευτικών κομμάτων.

Διονύσης Τεμπονέρας και Αντώνης Κοτσακάς με δημόσια παρέμβαση προτείνουν τη σύσταση συντονιστικού οργάνου με αναλογική εκπροσώπηση από τα προοδευτικά κόμματα και ακύρωση ουσιαστικά του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά το αποτέλεσμα δήλωσε έτοιμος να αναλάβει πρωτοβουλίες, την ώρα που και στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν αρχίσει οι πρώτοι εσωκομματικοί τριγμοί γιατί χάθηκε ο στόχος της δεύτερης θέσης.megatv.com