Συνολικά 1.235.001 αιτήσεις χορήγησης επιδόματος θέρμανσης έχουν κατατεθεί στην ηλεκτρονική πρατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιας Αρχής (ΑΑΔΕ), από τους δικαιούχους του επιδόματος, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της Αρχής, ενόψει της πληρωμής της δεύτερης δόσης. 

Συγκεκριμένα, για τις 28 Φεβρουαρίου 2023 έχει προγραμματιστεί η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους για το σύνολο των αγορών που έχουν τιμολογηθεί έως τις 31 Ιανουαρίου 2023.

Ωστόσο, απαραίτητο είναι να έχουν υποβληθεί έως και τις 15 Φεβρουαρίου 2023, όλα τα σχετικά παραστατικά στην πλατφόρμα myΘέρμανση, μέσω της εφαρμογής «ΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΜΟΥ». Εκεί καταχωρούνται τα έγγραφα για όλα τα είδη καυσίμων θέρμανσης, εκτός του πετρελαίου θέρμανσης. Για το πετρέλαιο θέρμανσης, υποχρέωση καταχώρισης των παραστατικών στην Υπηρεσία μας, έχει ο διακινητής πετρελαίου θέρμανσης (ΔΙ.ΠΕ.ΘΕ.), στο πληροφοριακό σύστημα ΗΦΑΙΣΤΟΣ. Η εκπρόθεσμη καταχώριση, μετά το πέρας των 14 ημερών από την ημερομηνία αγοράς, επιφέρει πρόστιμο στο μέλος ΔΙ.ΠΕ.ΘΕ.


Πηγή