Έρευνες μέσα στα χιόνια στο Βελούχι για τον αγνοούμενο ορειβάτη / πηγή φωτογραφίας lamiareport.gr







Αγωνία για έναν ορειβάτη στο Βελούχι. Ο 74χρονος είχε ανέβει με ορειβατική ομάδα στην κορυφή του βουνού της Ευρυτανίας, αλλά ξαφνικά αργά το απόγευμα του Σαββάτου (21.02.2026) χάθηκαν τα ίχνη του.

Ο 74χρονος ορειβάτης συμμετείχε σε εκδρομή Ορειβατικού Συλλόγου από την Αττική, με 17 άτομα στο Βελούχι Ευρυτανίας.

Κάποια στιγμή έγινε αντιληπτό ότι δεν κατέβαινε μαζί τους προς το ορειβατικό καταφύγιο και σήμανε συναγερμός.

Ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική που άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης με ομάδες από την Π.Υ. Καρπενησίου και την 7η ΕΜΑΚ.

Κλήθηκε και η ομάδα Drone από τη Λάρισα.

Στις έρευνες συμμετέχουν ιδιώτες εθελοντές που έχουν επίσης drone, ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν να τον εντοπίσουν ζωντανό.

Έρευνες μέσα στα χιόνια στο Βελούχι για τον αγνοούμενο ορειβάτηΈρευνες μέσα στα χιόνια στο Βελούχι για τον αγνοούμενο ορειβάτη
Αγωνία για τον ορειβάτη που αγνοείται στο Βελούχι / πηγή φωτογραφίας lamiareport.gr

Στο βουνό επικρατεί ομίχλη και η θερμοκρασία είναι 1 με 2 βαθμούς κάτω από το μηδέν.




Πηγή