Ένα πραγματικό θρίλερ εξελίχθηκε από τις 02:00 περίπου τα ξημερώματα του Σαββάτου για τον εντοπισμό του τραυματισμένου μοτοσυκλετιστή, ο οποίος κινούνταν στην Ε.Ο. Μονής Προυσσού – Αγρινίου όταν με τη μηχανή του κατέληξε στον γκρεμό.

O 46χρονος, που ήταν διασώστης του ΕΚΑΒ Καρπενησίου, τηλεφώνησε ο ίδιος στη σύζυγό του τα ξημερώματα χωρίς να μπορεί να δώσει την ακριβή θέση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τηλεφώνημα προς τη γυναίκα του έγινε στη 01:40, όταν την ενημέρωσε ότι με τη μηχανή του έχει πέσει σε γκρεμό αλλά δεν μπορούσε να της πει ακριβώς πού.

Από εκείνη την ώρα, πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ και ομάδα Σ.μη.Ε.Α. (drone), αστυνομικοί αλλά και πολλοί εθελοντές, «χτένισαν» τον δρόμο προκειμένου να εντοπίσουν τον 46χρονο.

Μαζί τους και άνθρωποι του ΕΚΑΒ Καρπενησίου, καθώς επρόκειτο για αγαπητό μέλος της «οικογένειάς» τους με πολλά χρόνια στις διασώσεις και στην προσφορά προς τον συνάνθρωπο.

Λίγο πριν από τις 08:00 το πρωί του Σαββάτου ο άνδρας εντοπίστηκε πεσμένος σε γκρεμό πολλών μέτρων, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του.

Αν καλούσε το 112 θα είχαν τις ακριβείς συντεταγμένες του

«Κατά τις 8 παρά το πρωί συνάδελφοί μας κατά τύχη σταμάτησαν στο συγκεκριμένο σημείο γιατί ήταν απροσδιόριστη η περιοχή έτσι όπως δόθηκε από τον εκλιπών. Έκαναν έλεγχο και εκεί μια συνάδελφος είδε το σημείο που είχε καταλήξει η μηχανή», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο γενικός γραμματέας συνομοσπονδίας ΕΚΑΒ Στερεάς Ελλάδας, Δημήτρης Χαλεπλής.

«Ήταν ένας άνθρωπος δοτικός, πολύ καλό παιδί, ήταν σε όλους παρών και δίπλα, γι’ αυτό επιλέξαμε να είναι ο προϊστάμενος της περιοχής, διεκπεραίωνε όλες τις δουλειές που χρειάζονταν όλοι οι συνάδελφοι και οι πολίτες».

Όπως λέει ο ίδιος:

«Αν όντως κατάφερνε αντί να πάρει τη σύζυγό του να έπαιρνε κατευθείαν το 112, είναι σίγουρο ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα βρίσκαμε πού βρισκόταν».

«Δυστυχώς έφυγε ένα παιδί, άφησε πίσω του γυναίκα και 2 μικρά παιδιά, η οικογένεια του ΕΚΑΒ θα αγκαλιάσει αυτήν την οικογένεια, ήταν ένα εξαίρετο παλικάρι», καταλήγει.megatv.com