250 γρ. φυτική σαντιγί κατάλληλη για γλυκά
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
410 γρ. γάλα εβαπορέ
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
Ρίχνεις τη σαντιγί στο μίξερ και χτυπάς στην υψηλή ταχύτητα για 5 τουλάχιστον λεπτά
Όταν φουσκώσει προσθέτεις σιγά-σιγά το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζεις να χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα
Ρίχνεις το εβαπορέ γάλα και το χτυπάς σε πιο χαμηλή ταχύτητα αν χρησιμοποιείς μίξερ χειρός
Προσθέτεις τη βανίλια και βάζεις το παγωτό στο ψυγείο για 10 περίπου λεπτά και στη συνέχεια στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.