Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 10΄, Μαγείρεμα: 1 ώρα

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 500 γρ. φακές ψιλές
  • 800 γρ. ντομάτες κονκασέ
  • 6 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες
  • 50 ml μηλόξιδο
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 1 κουτ. της σούπας κάρι, σε σκόνη
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε μισές ροδέλες
  • 300 γρ. χωριάτικο λουκάνικο, σε ροδέλες
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 50 ml ελαιόλαδο + 1 κουτ. γλυκού
  • αλάτι

Διαδικασία

Ξεπλένουμε τις φακές σε ένα σουρωτήρι. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1½ λίτρο νερό και βράζουμε τις φακές σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.

Προσθέτουμε την ντομάτα, το σκόρδο, το μηλόξιδο, το ελαιόλαδο, τη δάφνη, το κάρι, το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε χωρίς το καπάκι για 30 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και βράζουμε για ακόμα 10 λεπτά.

Παράλληλα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τη 1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο και σοτάρουμε το λουκάνικο από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα.

Το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει το λάδι, το προσθέτουμε στις φακές και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με 1-2 κουταλιές τυρί σε κάθε πιάτο.

kathimerini.gr







agrinio24.gr