Παλιά τους λέγαμε ρεβυθοκεφτέδες και τους σνομπάραμε, τώρα όμως ήρθε η ώρα να τους γευτούμε ως φάλαφελ.

Υλικά

  • 2 φλυτζάνια ρεβύθια βρασμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά χυμό λεμόνι
  • 1/2 κουταλιά γλυκού κίμινο
  • 1/4 φλυτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2-3 κουταλιές αλεύρι
  • 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάλτε τα βρασμένα ρεβύθια, το σκόρδο, τον χυμό λεμόνι, το κίμινο, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και το αλεύρι σε μούλτι
  • Γυρίστε το μούλτι για 10-15 δευτερόλεπτα ώσπου το μείγμα να γίνει χοντροκομμένο
  • Αν το μείγμα είναι πολύ υγρό, ρίξτε επιπλέον 1-2 κουταλιές αλεύρι για να δέσει
  • Ετοιμοι οι κεφτέδες φάλαφελ! Πάμε τώρα να τους τηγανίσουμε
  • Ρίξτε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και ροδίστε τους κεφτέδες για 4-5 λεπτά
  • Συνεχίστε για άλλα 2 λεπτά να καλοψηθούν και αν χρειάζεται προσθέστε 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • Βάλτε τους κεφτέδες σε χαρτί κουζίνας για τα λάδια και σερβίρετε με πράσινη σαλάτα και τζατζίκι ή σος γιαουρτιού

iefimerida.gr



Πηγή