Πολλά χαμόγελα αλλά και σχόλια, σκόρπισε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας πιο αισιόδοξος από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ότι θα κλείσει ραντεβού με την Σκάρλετ Γιόχανσον… αύριο το πρωί.

Ο υπουργός Οικονομικών που τον παρακολουθούσε γέλασε με το πρωθυπουργικό αστείο, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

Και μπορεί να έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε την περιβόητη φράση για την Σκάρλετ Γιόχανσον, αλλά με κάποιο τρόπο η διάσημη ηθοποιός συνεχίζει να αποτελεί σημείο… αναφοράς για τα πρωτογενή πλεονάσματα που πρέπει να επιτύχει η Ελλάδα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι ο ίδιος θα μπορούσε να κλείσει ένα ραντεβού με την Γιόχανσον, επιχειρώντας να εξηγήσει με αυτό τον τρόπο ότι κατά την άποψή του είναι εφικτή η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Οταν ο υπουργός Οικονομικών είχε δηλώσει πως θα ήθελε να βγει για κοκτέιλ με την Γιόχανσον, το είχε φέρει ως παράδειγμα για το γιατί δεν μπορούν να πέσουν οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

«Δεν ξέρω αν ο Ευκλείδης συμφωνεί, διότι θεωρεί δύσκολο να κλείσει ραντεβού με την Σκάρλετ Γιόχανσον. Αλλά εγώ, που είμαι πιο φιλόδοξος, πιστεύω ότι μπορώ να κλείσω ραντεβού μαζί της και λέω “είμαι εδώ και αύριο το πρωί”», είπε ο πρωθυπουργός και εξήγησε: «Αφού η αντιπολίτευση, που υπέγραψε για πλεονάσματα 4,5% ξαφνικά έχει μεγάλο πόνο για τα πλεονάσματα, να συμφωνήσουμε σε μια κοινή θέση για ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης για περαιτέρω μείωση. Αρκεί να συμφωνήσουμε από κοινού τι θα κάνουμε το δημοσιονομικό περιθώριο που θα δημιουργηθεί».

Δείτε την αναφορά Τσίπρα και την αντίδραση Τσακαλώτου:

Ας θυμηθούμε εκείνη την επική ατάκα Τσακαλώτου στην επιτροπή της Βουλής:

Ο γνωστός κριτικός κινηματογράφου, Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, είχε συναντήσει εκείνες της ημέρες στο Παρίσι την διάσημη ηθοποιό. Κατά την διάρκεια της συνέντευξής τους, την ενημέρωσε ότι έγινε θέμα στην ελληνική Βουλή.

Δείτε την αντίδραση της Σκάρλετ Γιόχανσον.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πάντως, που διέπεται από ιδιαίτερο χιούμορ, δεν δίστασε να φορέσει στις διακοπές του εκείνο το καλοκαίρι, ένα t-shirt που έγραφε «Γίνονται πραγματάκια» και είχε φωτογραφία τον ίδιο με την Σκάρλετ Γιόχανσον.

iefimerida.grΠηγή