Γρήγορη φασολάδα με ιδιαίτερη νοστιμιά, λόγω των ξεχωριστής γεύσης μαυρομάτικων, του δροσερού δυόσμου και του έντονου λουκάνικου.

Εύκολο / Προετοιμασία: 20΄, Μαγείρεμα: 30΄

Υλικά (για 4 άτομα
250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα

1 μέτριο καρότο, σε λεπτές ροδέλες

700 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη

1/4 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

4 χωριάτικα λουκάνικα (περίπου 300 γρ. συνολικά), σε ροδέλες πάχους περίπου 1 εκ.

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας ξίδι κόκκινο

τα φύλλα από 1/2 μάτσο φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα

80 ml ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε 1 λίτρο νερό, τα μαυρομάτικα, το καρότο, την ντομάτα, την πάπρικα και αλατοπίπερο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.

Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα λουκάνικα με τα κρεμμύδια για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε το ξίδι, αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Μοιράζουμε τη σούπα με τα μαυρομάτικα στα πιάτα, από πάνω ρίχνουμε τα λουκάνικα με τα κρεμμύδια, σκορπίζουμε τον δυόσμο και σερβίρουμε γαρνίροντας με το υπόλοιπο λάδι ωμό.

kathimerini.gr



Πηγή