Εύκολο / Προετοιμασία: 10΄, Μαγείρεμα: 15΄

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 500 γρ. (1 πακέτο) φιογκάκια ή άλλα μικρόσχημα ζυμαρικά της αρεσκείας μας
  • 3 σκελίδες σκόρδου (ή όσο θέλουμε), ψιλοκομμένες
  • 150 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • τα φύλλα από 1 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • 300 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην άδεια πλέον κατσαρόλα.

Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με τα ντοματίνια, το μαϊντανό και αλατοπίπερο για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ανακατεύουμε με το γιαούρτι. Ρίχνουμε τη γιαουρτοσάλτσα με τα ντοματίνια στα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Συνοδεύουμε με χωριάτικη σαλάτα ή με κολοκυθοσαλάτα και μαύρες ελιές.

kathimerini.gr

agrinio24.gr