Οι μεγάλες καταστροφές και η απειλή σε ανθρώπινες ζωές δεν ήταν τυχαία, λέει ο Βασίλης Κικίλιας. Οι εικόνες φωτιάς στη Βάρης – Κορωπίου έχουν την αρχή τους σε ανθρώπινο χέρι, σε χέρι εμπρηστή σύμφωνα με τον υπουργό, την ώρα που ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης θα πει πάντως πως δεν γνωρίζει τι ακριβώς έχει συμβεί.

Το βίντεο του εμπρησμού είναι σοκαριστικό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μέχρι στιγμής, από κάμερα καταστήματος φαίνεται ο εμπρηστής ο οποίος έχει στουπιά και μπιτόνι και φαίνεται να βάζει τη φωτιά και μετά να τρέχει.

Το βίντεο ντοκουμέντο εξετάζεται με στόχο να ταυτοποιηθεί το πρόσωπο και να προσαχθεί στην δικαιοσύνη.

Παράλληλα ο υπουργός είναι έτοιμος να δώσει στην δημοσιότητα το υλικό που σύμφωνα με πληροφορίες δείχνει έναν άνδρα νεαρής – μέσης ηλικίας, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά (πιθανότατα με μάσκα ή μαντήλι), ο οποίος κρατά στουπιά και μπιτόνι. Ο άνδρας κινείται σε δύο διαφορετικά σημεία, ενώ εντοπίζεται και σε βιομηχανική εγκατάσταση.

Tην ίδια ώρα οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες, με το newsit στην αυτοψία του να αποκαλύπτει:

«Στάχτη και αποκαΐδια σπίτια – Τα γλίτωσαν μόνο όσοι είχαν καθαρίσει οικόπεδα. Η φωτιά εξαπλώθηκε άμεσα λόγω των ισχυρών ανέμων και των ακαθάριστων οικοπέδων. Αυτοκίνητα, ποδήλατα, μηχανές και κάποια σπίτια έγιναν στάχτη από το διάβα της φωτιάς».

Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκε μεγάλος αριθμός δυνάμεων, ενώ το 112 ενεργοποιήθηκε. Παράλληλα ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης ανήγγειλε πως σε λίγες μέρες θα ανακοινωθεί επίδομα πρώτης ανταπόκρισης ως μια επιβράβευση των αστυνομικών με αφορμή και την συμμετοχή τους στην άμεση εκκένωση στην πυρκαγιά της Βάρης – Κορωπίου.megatv.com