Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική λίγο μετά τις 10 το βράδυ του Σαββάτου για φωτιά σε δασική έκταση στο Άνω Δασκαλειό στην Κερατέα.

Σήμερα στο πύρινο μέτωπο του Άνω Δασκαλειού δεν υπάρχει ενεργή εστία, μετά την επέμβαση ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής.

Η φωτιά φάνηκε να λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις λίγο μετά τις 10 το βράδυ του Σαββάτου με τις φλόγες να πλησιάζουν τα πρώτα σπίτια. Άμεσα δόθηκε εντολή εκκένωσης των κατοίκων από Άνω Δασκαλειό προς Κερατέα.

Δήμαρχος της Λαυρεωτικής: «Ήταν σίγουρα εμπρησμός»

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, μίλησε στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα!» για την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες στην Κερατέα.

«Χθες ήταν μια πολύ δύσκολη φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις δέκα το βράδυ. Ήταν σίγουρα εμπρησμός, το λέμε με πλήρη ευθύνη, γιατί όταν πηγαίναμε στη φωτιά, δεν ήταν δίπλα στο δρόμο, να πεις ότι έγινε από τσιγάρο. Ήταν 100 μέτρα εσωτερικά. Κινδύνευσαν σπίτια που οι φλόγες τα «αγκάλιασαν». Ήρθαν πάνω από 150 πυροσβέστες από όλη την Αττική και πάνω από 50 οχήματα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος.

Ερωτηθείς τι άλλο περιστατικό συνηγορεί στο ότι ήταν εμπρησμός απάντησε ο δήμαρχος: «Όταν πηγαίναμε να σβήσουμε τη φωτιά στα πρώτα 5 λεπτά, στο δρόμο Αθηνών Σουνίου στην νησίδα 4 χλμ πριν είχε μπει μια μικρή φωτιά που ευτυχώς ήταν εν τη γενέσει τη σβήσαμε. Αυτό έγινε για αντιπερισπασμό».megatv.com