Μέτριας Δυσκολίας / Μερίδες: για 5-6 μερίδες / Προετοιμασία: 15΄ / Χρόνος: 30΄

Υλικά

  • 500 γρ. μακαρονάκι κοφτό
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 200 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 200 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, θρυμματισμένη
  • 250 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • τα φύλλα από 1/3 μάτσο φρέσκο βασιλικό
  • 40 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στη λειτουργία του αέρα. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το κορν φλάουρ και 100 ml από το γάλα και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε μέτριο, βαθύ ταψί. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ρίχνουμε το βούτυρο και το γάλα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να αρχίσει να κοχλάζει το γάλα.

Προσθέτουμε το κορν φλάουρ με το γάλα, αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συνεχώς για 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα τυριά, τα ντοματίνια και τον βασιλικό και ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε τη σάλτσα στο ταψί με τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Συνοδεύουμε με ένα ωραίο Σαββατιανό.

kathimerini.gr



agrinio24.gr