5 µέτριες πατάτες
1 κουταλιά ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειµµα
1 µικρό κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
2/3 ψιλοκοµµένες λιαστές ντοµάτες (από βαζάκι, στραγγισµένες)
9 µεγάλα αβγά
1 ½ κουταλιά µουστάρδα
1 φλ. γάλα (πλήρες)
2 φλ. τριµµένο τυρί τσένταρ ή γκούντα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζετε τις πατάτες, τις βάζετε σε µια κατσαρόλα µε νερό που να τις σκεπάζει, προσθέτετε αλάτι και τις βράζετε µέχρι να κοχλάσουν.
Χαµηλώνετε τη φωτιά και τις βράζετε να µαλακώσουν λίγο, για 15-20 περίπου λεπτά (µην τις αφήσετε να παραβράσουν).
Τις στραγγίζετε, τις κρυώνετε και τις κόβετε σε λεπτά φετάκια.
Στο µεταξύ, λαδώνετε ένα µεγάλο πυρίµαχο ταψί (ή το ψεκάζετε µε λάδι/σπρέι) και προθερµαίνετε το φούρνο στους 180°C.
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε µέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεµµύδι µέχρι να µαραθεί.
Προσθέτετε τις λιαστές ντοµάτες και συνεχίζετε το σοτάρισµα ανακατεύοντας, µέχρι να µυρίσουν όµορφα και το κρεµµύδι να αρχίσει να ροδίζει.
Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.
Σε ένα µεγάλο µπολ, χτυπάτε τα αβγά µε τη µουστάρδα µέχρι να αφρίσουν και ανακατεύετε µέσα το γάλα και λίγο αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύετε µέσα το τριµµένο τυρί, τις πατάτες και το περιεχόµενο του τηγανιού.
Αδειάζετε το µίγµα στο ταψί, το ισιώνετε και το ψήνετε για 35-45 περίπου λεπτά, µέχρι να πήξει και να ροδίσει η επιφάνειά του.
Σερβίρετε τη φριτάτα ζεστή.