2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος (παχύρρευστη)

1 φλιτζάνι γάλα πλήρες

60 γρ. φρέσκο τζίντζερ (ξεφλουδισμένο και κομμένο όσο μπορούμε ψιλότερο)

3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη

5 κρόκους αυγών

1 κουταλάκι βανίλια

2 λάιμ (το ξύσμα)

Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το τζίντζερ και τη μισή ζάχαρη.

2. Μόλις πάρουν βράση, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε για μία ώρα.

3. Ξαναζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να κάψει, αλλά να μη βράσει.

4. Στο μεταξύ, χτυπάμε στο μίξερ την υπόλοιπη ζάχαρη και τους κρόκους για 2 λεπτά, μέχρι να πάρουν ανοιχτό, κίτρινο χρώμα.

5. Χτυπάμε περίπου 1/2 φλιτζάνι από το μείγμα της κρέμας και του τζίντζερ με το μείγμα των κρόκων για να το ζεστάνουμε. Έπειτα, το χύνουμε στην υπόλοιπη κρέμα.

6. Ζεσταίνουμε το μείγμα (κρέμα-τζίντζερ-κρόκοι-ζάχαρη) σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να «στέκεται» πάνω στο ξύλινο κουτάλι.

7. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, το βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τη βανίλια.

8. Γεμίζουμε ένα μεγαλύτερο μπολ με παγωμένο νερό και τοποθετούμε εκεί το μπολ με το μείγμα μας μέχρι να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου.

9. Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη, σε παγωτομηχανή. Αν δεν έχουμε, ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία: Βάζουμε το παγωτό σε μεταλλικό σκεύος και το τοποθετούμε στην κατάψυξη. Όταν αρχίσει να παγώνει, το βγάζουμε από την κατάψυξη και το ανακατεύουμε με σύρμα.

10. Ανακατεύουμε κάθε μισή ώρα για 6-7 φορές, μέχρι να πήξει ομοιόμορφα. Το σερβίρουμε πασπαλισμένο με λίγο ξύσμα λάιμ.



Πηγή