Υλικά

50 γρ. φρέσκο βούτυρο γάλακτος

50 γρ. μαλακό αλεύρι

500 ml πλήρες γάλα

50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Αλάτι

Εκτέλεση

Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα λιώστε το φρέσκο βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Αφήστε το για ένα λεπτό από τη στιγμή που θα αρχίσει να αφρίζει και, όταν οι φυσαλίδες μικρύνουν, προσθέστε λίγο – λίγο το αλεύρι. Αν δείτε πως το βούτυρο σκουραίνει πολύ, απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ανακατέψτε καλά με το σύρμα, ώστε να μη σχηματιστούν σβώλοι και το αλεύρι να ενσωματωθεί στο βούτυρο. Έπειτα προσθέστε λίγο – λίγο το γάλα, το οποίο θα πρέπει να βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου και ενσωματώστε το στο μείγμα του βουτύρου με το αλεύρι. Μεταφέρετε και πάλι την κατσαρόλα στο μάτι, αυτή τη φορά σε υψηλή θερμοκρασία και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να φτάσει σε θερμοκρασία βρασμού. Προσθέστε την παρμεζάνα και το αλάτι και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να αποκτήσει την υφή που επιθυμείτε.

vita.gr

agrinio24.gr