Υλικά

½ κιλό φασόλια γίγαντες

3 καρότα

2 μεγάλα κρεμμύδια σε κυβάκια

5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος

6 ντομάτες (οι 4 σε μικρά κυβάκια, οι 2 σε ροδέλες)

1 φλ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη

Εκτέλεση

Βράστε τους γίγαντες, τους οποίους θα έχετε μουλιάσει από το προηγούμενο βράδυ, μαζί με τα καρότα στη χύτρα για περίπου μισή ώρα. Σουρώστε τα και απλώστε τα σε ένα πυρίμαχο γυάλινο σκεύος. Βάλτε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο. Στη συνέχεια, προσθέστε τα κυβάκια ντομάτας και τον μαϊντανό, ελάχιστη ζάχαρη για να μειώσετε την οξύτητα και αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με το γούστο της. Αφήστε το μείγμα στο μάτι μέχρι να κοχλάσει, περίπου για 5 λεπτά, και έπειτα αδειάστε το επάνω στα φασόλια. Καλύψτε τα με τις ροδέλες ντομάτας, προσθέστε λίγο νερό και ψήστε τα μέχρι να πιουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν. Σερβίρετε με σαλάτα και φέτα!

vita.gr

agrinio24.gr