Σεσημασμένος με βαρύ ποινικό μητρώο με 13 καταδίκες για ληστείες και άλλα αδικήματα είναι ο κατάδικος με το παρατσούκλι «Μύγα» που κατάφερε να αποδράσει από τους αστυνομικούς που τον συνόδευαν.

Θεωρείται ότι είναι αρχηγός συμμορίας ναρκωτικών και η απόδρασή του σχεδιάστηκε με μεγάλη προσοχή και εκτελέστηκε με επιτυχία.

Το μαύρο αυτοκίνητο έπεσε επάνω στο αστυνομικό βαν μόλις πέρασε τα διόδια κοντά στην πόλη Ρουέν στη βόρεια Γαλλία.

Οι μαυροντυμένοι κουκουλοφόροι, με αυτόματα όπλα στα χέρια, αιφνιδίασαν τους αστυνομικούς και άνοιξαν πυρ εναντίον τους.

Σε ελάχιστα δευτερόλεπτα έβγαλαν τον κρατούμενο από την κλούβα συνεχίζοντας να πυροβολούν. Όλα τελείωσαν σε δύο λεπτά. Δύο αστυνομικοί έπεσαν νεκροί και άλλοι τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Έντρομοι επιβάτες ενός λεωφορείου που περνούσε παρακολούθησαν την επίθεση.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι παρατάχθηκαν μπροστά από τις φυλακές και τα κρατητήρια της Νορμανδίας και τήρησαν ενός λεπτού σιγή.
Στα δικαστικά μέγαρα, δικηγόροι και δικαστές τήρησαν επίσης ενός λεπτού σιγή ως φόρο τιμής στους δολοφονηθέντες σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Ο Ερίκ Ντιπόν- Μορέτι, υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας δήλωσε: «Κάνουμε και θα κάνουμε τα πάντα, ώστε να εντοπίσουμε τους δράστες αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος. Γι’ αυτούς τους ανθρώπους η ζωή δεν έχει την παραμικρή αξία. Θα συλληφθούν, θα δικαστούν και θα τιμωρηθούν λογοδοτώντας για το έγκλημα που διέπραξαν».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία σωφρονιστικών υπαλλήλων και υποσχέθηκε ότι ο δραπέτης και οι συνεργοί του θα συλληφθούν.

Η Ιντερπόλ ήδη έχει εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Μοχάμεντ Αμρά. Ο δραπέτης υπόκειται σε καθεστώς ειδικής παρακολούθησης κάτι που σημαίνει ότι ανήκει στο οργανωμένο έγκλημα ή σε τρομοκρατική οργάνωση ή επειδή είναι πιθανό να αποδράσει. Το BBC αναφέρει πως ο Εμρά είχε σχέσεις με ομάδες της μαφίας στη Μασσαλία.

Το ένα από τα δύο αυτοκίνητα της επίθεσης βρέθηκε καμένο λίγο μετά την επίθεση ενώ πηγές της αστυνομίας τονίζουν πως ένας από τους δράστες έχει τραυματιστεί.megatv.com