Κακοποιοί επιτέθηκαν σε αστυνομική κλούβα και σκότωσαν δυο σωφρονιστικούς υπαλλήλους, Τελικά απέδρασε ο ηγέτης συμμορίας.

Όλα έγιναν στα διόδιο στην Ρουέν με το μαύρο αυτοκίνητο να μπλοκάρει εμβολίζοντας την αστυνομική κλούβα.

Κινηματογραφικά κινούμενοι βγαίνουν μαυροντυμένοι κουκουλοφόροι, κρατώντας αυτόματα στα χέρια.

Σε χρόνο μηδέν οι δράστες ανοίγουν την πόρτα της κλούβας και ο «Μύγας» πετάει και πάλι. Οι αστυνομικοί μετα το πρώτο σοκ απαντούν ανοίγοντας πυρ και ρίχνουν χειροβομβίδα κρότου λάμψης.

Όμως είναι αργά. Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα οι ένοπλοι τρέπονται σε φυγή μαζί με τον δραπέτη.

Παραδίπλα επιβάτες λεωφορείου παρακολουθούν τρομοκρατημένοι την αδιανόητη επίθεση.

Στον τόπο επικράτησε μακελειό, από τα πυρά έπεσαν νεκροί δύο αστυνομικοί κι άλλοι τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας δήλωσε:
«Κάνουμε και θα κάνουμε τα πάντα ώστε να εντοπίσουμε τους δράστες αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος. Γι’ αυτούς τους ανθρώπους η ζωή δεν έχει την παραμικρή αξία. Θα συλληφθούν, θα δικαστούν και θα τιμωρηθούν λογοδοτώντας για το έγκλημα που διέπραξαν».

Ο «Μύγας» είναι ο Μοχάμεντ Αμρά καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση για ληστείες όμως αυτό δεν ήταν το μόνο του πάρε – δώσε με τις Αρχές, πρόκειται για ένα από τα «άνθη του κακού» της Γαλλίας, πορωμένος εγκληματίας με βαρύ ποινικό μητρώο και με συλλογή μέχρι τώρα 13 καταδίκες όπως είναι αναμενόμενο και για να ναρκωτικά και ανθρωποκτονίες.

«Σχετικά με τον δραπέτη, τον Μοχάμεντ Άμρα 30 ετών είναι γνωστός στο δικαστικό σύστημα. Το ποινικό του μητρώο περιλαμβάνει δεκατρείς καταδίκες. Η πρώτη έγινε τον Οκτώβριο του 2009, όταν ήταν τότε 15 ετών», επεσήμανε εισαγγελέας του Παρισιού.

Ο Εμανουέλ Μακρόν, πρόεδρος της Γαλλίας, έγραψε ότι η επίθεση «είναι ένα σοκ για όλους μας».

Οι γαλλικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό και μετά από ένα 24ωρο που πέρασε από την φονική επίθεση – κατόπιν αιτήματος της Γαλλίας – στις έρευνες συμμετέχει και η Interpol.megatv.com