Αξιοποιήστε δύο από τα καλύτερα υλικά αυτής της εποχής: γαρίδες και πράσινα σπαράγγια. Μια συνταγή εκπληκτική!
Aκολουθήστε πιστά τα παρακάτω βήματα.
Υλικά
- 700 γραμμάρια γαρίδες φρέσκες ή γάμπαρες Αμβρακικού
- 1/2 κιλό σπαράγγια εποχής
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 5 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κουταλίτσα μπούκοβο
- Χυμός 1/2 λεμονιού
- Φρέσκος μαϊντανός ή κόλιαντρο για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Σε βραστό νερό βράστε τα πλυμένα και κομμένα σπαράγγια για 2 λεπτά
- Περάστε τα από κρύο νερό και σκουπίστε τα
- Σε αντικολλητικό τηγάνι βάλτε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και 1 κουταλιά βούτυρο
- Ρίξτε τα σπαράγγια και ροδίστε τα για 2-3 λεπτά
- Βγάλτε τα στην άκρη
- Στο ίδιο τηγάνι βάλτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ροδίστε ελαφρά τις γαρίδες καθαρισμένες, μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι
- Προσθέστε τα σκόρδα ψιλοκομμένα, ροδίστε ελαφρά για 2 λεπτά
- Προσθέστε ελάχιστο νεράκι και αφήστε να σιγοβράσουν οι γαρίδες για 2 λεπτά το πολύ
- Προσθέστε και τα σπαράγγια στο τηγάνι, ρίξτε τον χυμό 1/2 λεμονιού, σιγοβράστε όλα τα υλικά μαζί για 1-2 λεπτά
- Ετοιμο! Γαρνίρετε με κόλιαντρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο