Σίγουρα θα πιστεύετε ότι υπάρχουν πολλά μέρη στον κόσμο για να επισκεφτείτε κάποιο και δεύτερη φορά στην ζωή σας. Ωστόσο, ποτέ μην λέτε ποτέ γιατί οι καταστάσεις μπορεί να τα φέρουν έτσι ώστε να επιλέξετε από μόνοι σας να ξαναβρεθείτε σε ένα μέρος στο οποίο έχετε, ήδη, ταξιδέψει.

Παρακάτω, μάλιστα, ακολουθούν κάποιοι λόγοι που ίσως σας πείσουν να ξαναταξιδέψετε σε κάποιον από τους προορισμούς που έχετε ήδη βρεθεί μία φορά.

Στοχευμένο sightseeing

Τη δεύτερη φορά που θα επισκεφτείτε τον ίδιο προορισμό, θα ξέρετε καλύτερα τι ακριβώς θέλετε να δείτε. Για παράδειγμα, γνωρίζετε ήδη ποια μουσεία πρέπει να επισκεφτείτε, καλύπτοντας τα κενά της πρώτης σας επίσκεψης, ποιες γκαλερί δεν προλάβατε να δείτε, καθώς και ποια tips ντόπιων δεν ακολουθήσατε επειδή απευθυνθήκατε σε αυτούς προς το τέλος του ταξιδιού σας.

Καλύτερη επιλογή ξενοδοχείου

Όταν επιστρέφετε σε έναν προορισμό για δεύτερη φορά η αναζήτηση του ξενοδοχείου μοιάζει… παιχνιδάκι! Γνωρίζετε πολύ καλά ποιες περιοχές εξυπηρετούν καλύτερα, με αποτέλεσμα να αποφύγετε την «παγίδα» του ίντερνετ και την λανθασμένη εικόνα με τις αποστάσεις από τα σημεία ενδιαφέροντος που ίσως είχατε δημιουργήσει την πρώτη φορά.

Σωστότερη προετοιμασία

Είναι πολύ πιο εύκολο να είστε προετοιμασμένοι (ή τουλάχιστον καλύτερα προετοιμασμένοι) όταν γνωρίζετε πάνω κάτω τι έχετε να αντιμετωπίσετε. Αυτό σημαίνει ότι την δεύτερη φορά θα πάρετε σίγουρα πιο σωστά ρούχα, τόσο από άποψης καιρού, όσο και δραστηριοτήτων, θα έχετε καλύτερη εικόνα του καιρού για να επιλέξετε ποια περίοδο θα πραγματοποιήσετε το ταξίδι κ.α.

Εξοικείωση με την γλώσσα

Αν την πρώτη φορά δυσκολευτήκατε να μάθετε τις βασικές εκφράσεις που θα βοηθούσαν στην επικοινωνία σας με τους ντόπιους, αυτό πλέον δεν ισχύει. Οι γνώσεις σας είναι ήδη εμπλουτισμένες, γνωρίζετε αρκετά πράγματα ώστε να συνεννοηθείτε εύκολα και δεν θα χρειαστεί να μπείτε στην ίδια διαδικασία για δεύτερη φορά.

Μικρότερο πολιτισμικό σοκ

Όταν κάτι το έχετε δοκιμάσει ήδη μία φορά σας φαίνεται πιο οικείο και γνώριμο την δεύτερη φορά. Για παράδειγμα η εξεζητημένη τοπική λιχουδιά που γευτήκατε την πρώτη φορά, τώρα δεν μοιάζει τόσο ξένη. Αντιθέτως, στην περίπτωση που σας άρεσε, νιώθετε μια λαχτάρα να την ξαναδοκιμάσετε. Η προσπάθεια που καταβάλλατε για να κατανοήσετε το σύστημα μεταφοράς, το πώς βγαίνουν τα εισιτήρια αλλά και σε ποιες στάσεις πρέπει να κατεβείτε, πλέον δεν χρειάζεται.

Συνάντηση με παλιούς γνώριμους

Όταν επιστρέφετε σε έναν προορισμό έχετε ήδη φίλους να σας περιμένουν, αυτούς που γνωρίσατε και κρατήσατε επαφή μέσω social media από το πρώτο σας ταξίδι. Τι πιο όμορφο, λοιπόν, από το να ξανασμίγετε με άτομα που έχετε να δείτε από κοντά αρκετό καιρό; Επιπλέον, είστε σίγουροι ότι θα μάθετε όλα τα νέα spots που αξίζει να επισκεφτείτε αυτήν τη φορά.

newsbeast.grΠηγή