Ο 30χρονος Δανός μέσος της ΑΕΚ μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και τον Γιάννη Σαντοριναίο για την επιτυχία του νταμπλ με την “Ένωση”, χαρακτηρίζοντάς το φανταστικό!

Ο Γενς Γιόνσον, ένας από τους στυλοβάτες της μεσαίας γραμμής του Ματίας Αλμέιδα, φιλοξενήθηκε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και μίλησε στον Γιάννη Σαντοριναίο για την κατάκτηση του νταμπλ με την ΑΕΚ. Ο Δανός μέσος είναι… τρισευτυχισμένος στην “Ένωση” και μιλά πλέον με σιγουριά για την καλύτερη απόφαση της καριέρας του!

«Είναι το πρώτο νταμπλ που κερδίζω. Έχω κερδίσει το κύπελλο στην Τουρκία αλλά αυτό που συνέβη ήταν φανταστικό! Για μένα ήταν ένα όνειρο να κερδίσω το πρωτάθλημα κι είναι απίθανο που τα καταφέραμε. Ήταν μια θαυμάσια χρόνια. Σήμαινε πολλά για τον κόσμο, για τον σύλλογο, για όλους μας».

-Το περίμενες όταν ήρθες στην Ελλάδα;

«Για να είμαι ειλικρινής, όχι! Όταν ο σύλλογος με πλησίασε το περασμένο καλοκαίρι και μου παρουσίασε αυτό το φιλόδοξο σχέδιο, σκέφτηκα πως θα ήταν σημαντικό να κάνουμε τα βασικά. Να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα στην χρονιά και μετά να δούμε αν θα μπορούσαμε να κερδίσουμε κάποιο κύπελλο την επόμενη χρονιά. Τελικά, όμως, καταφέραμε να πάρουμε και τους δύο τίτλους από την πρώτη χρονιά κι ήταν κάτι που αξίζαμε! Μας δίνει μεγάλη ικανοποίηση η επιτυχία. Μπορούμε να χτίσουμε πάνω σ’ αυτήν και να συνεχίσουμε να έχουμε κι άλλες επιτυχίες!».

-Τελικά πήρες την σωστή απόφαση να έρθεις στην Ελλάδα; Σε περιμένει τώρα και το Τσάμπιονς Λιγκ…

«Πρώτα πρέπει να προκριθούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά συμφωνώ πως υπάρχει αυτή η προοπτική. Ήταν η καλύτερη απόφαση της ζωής μου να έρθω στην ΑΕΚ! Είμαι ευτυχισμένος για την ομάδα και με όσα πετύχαμε».

-Ο τελικός εξελίχθηκε δύσκολος…

«Το παιχνίδι ήταν δύσκολο γιατί ο ΠΑΟΚ είναι μια καλή ομάδα. Έγινε δυσκολότερο από το ξεκίνημα μετά την αποβολή. Ευτυχώς καταφέραμε να διαχειριστούμε το αριθμητικό μειονέκτημα, παίξαμε έξυπνα, προηγηθήκαμε κι αυτό μας βοήθησε για την συνέχεια».

-Τι ρόλο έπαιξε ο Ματίας Αλμέιδα σ’ αυτή την επιτυχία;

«Είναι ένας σημαντικός παράγοντας της επιτυχίας. Ήμασταν αρκετοί νέοι παίκτες στην ομάδα. Απ’ όσα έμαθα, απ’ όσα άκουσα, η περσινή χρονιά ήταν προβληματική. Ήρθε κι άλλαξε πολλά. Έφερε θετική ενέργεια κι έπαιξε τον μεγαλύτερο ρόλο στην επιτυχία!».//Λ.

Aκούστε το ηχητικό απόσπασμα:ertsports.gr