Τι καλύτερο για το εορταστικό σας κέρασμα από χιονισμένες σοκολατένιες τρούφες με ινδοκάρυδο και λευκή σοκολάτα; Oι γιορτές είναι εδώ και αυτό το γλυκό θα σπάσει τη μονοτονία από κουραμπιέδες και μελομακάρονα.
Υλικά
1 ζαχαρούχο (297γρ)
120-150 γρ. ινδοκάρυδο
1 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας (αλλιώς 1 σωληνάκι σκόνη βανίλιας)
1/2 κ.γ. ροδόνερο
360 γρ. λευκή σοκολάτα
καρύδα τριμμένη για ρολάρισμα
Eκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το ζαχαρούχο μαζί με το ινδοκάρυδο, τη βανίλια και το ροδόνερο, μέχρι να ενωθούν όλα μεταξύ τους
Παίρνουμε λίγη ποσότητα του μείγματος στο χέρι μας και σχηματίζουμε μπαλίτσες. Συνολικά βγαίνουν 20 με 25 μπαλίτσες ανάλογα το μέθεθος που τις φτιάχνουμε
Βάζουμε τις μπαλίτσες στο ψυγείο για 30 λεπτά, μέχρι να σφίξουν.
Ταυτόχρονα, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί*.
Βγάζουμε τις μπαλίτσες από το ψυγείο και βουτάμε μία-μία μέσα στη λιωμένη λευκή σοκολάτα.
Αμέσως μετά τη λιωμένη σοκολάτα, βουτάμε το μπαλάκι μας και σε ένα μπολ με ινδοκάρυδο . Τα ακουμπάμε πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί.
Αφήνουμε τις μπαλίτσες να κρυώσουν στο ψυγείο για ακόμα 30 λεπτά.
Διατηρούνται στο ψυγείο για 5-7 μέρες.