Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι χωρίς κόκκαλο κομμένα σε καρέ
1 πακέτο (500γρ.) κριθαράκι χοντρό
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
400γρ. χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ξυλάκι κανέλα
5 κόκκους μπαχάρι
2 φλ. μυζήθρα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Ρίχνεις σε μια κατσαρόλα λίγο λάδι και σοτάρεις το μοσχάρι μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτεις το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζεις το σοτάρισμα ανακατεύοντας με την ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνεις την ντομάτα, την κανέλα, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι και το αφήνεις να πάρει μία βράση μέχρι να προσθέσεις δύο φλιτζάνια νερό.
Το αφήνεις να βράσεις για μιάμιση περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσεις το κρέας.
Όταν βράσει παίρνει το κρέας με την τρυπητή κουτάλα και βάζεις σε μια μεγάλη πιατέλα.
Προσθέτεις στο ζωμό που βρίσκεται στην κατσαρόλα νερό μέχρι να φτάσει το 1 1/2 λίτρο τον αφήνεις να βράσει και προσθέτεις το κριθαράκι.
Το αφήνεις 5 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει και προσθέτεις νερό αν χρειαστεί μιας και πρέπει να παραμείνει αρκετός ζωμός για τη συνέχεια.
Ρίχνεις το κριθαράκι μέσα σε ένα ταψί ή σκεύος και προσθέτεις το μοσχάρι.
Το αφήνεις να ψηθεί στου 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά.
Λίγο πριν το βγάλεις από το φούρνο ρίχνεις την τριμμένη μυζήθρα.
Σβήνεις το φούρνο, αφήνεις το γιουβέτσι για λίγο να κρυώσει και σερβίρεις.