Σε ένα ατόπημα υπέπεσε το BBC που έδειξε την Τερέζα Μέι να ταξιδεύει για τις Βρυξέλλες με έναν στόλο βομβαρδιστικών αεροσκαφών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, προκειμένου να ξεκινήσει εκ νέου τις διαπραγματεύσεις για το Brexit με τη ΕΕ.

Κατά την διάρκεια των χθεσινών ειδήσεων, οι έκπληκτοι Βρετανοί είδαν πλάνα αεροσκαφών που πετούσαν πάνω από την αεροπορική βάση του Biggin Hill, με την παρουσιάστρια Σόφι Ρέιγουορθ να μιλά για την επίσκεψη της Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες. Την είδηση υποτίθεται ότι θα συνόδευαν πλάνα της Τερέζα Μέι.

Αντιθέτως, εμφανίστηκαν πλάνα που έδειχνα αεροπλάνα πάνω από την αεροπορική βάση, υπονοώντας με κωμικό τρόπο πως η Μέι ταξίδεψε στις Βρυξέλλες με στόλο βομβαρδιστικών.
 

Η παρουσιάστρια έλεγε στους θεατές: Η Τερέζα Μέι δηλώνει ότι σκοπεύει να επιστρέψει στις Βρυξέλλες για να διαπραγματευτεί την συμφωνία του Brexit, αλλά οι ηγέτες της ΕΕ λένε ότι η συμφωνία έχει ολοκληρωθεί και δεν θα ανοίξουν ξανά οι συνομιλίες».

Ο Πολ Ρόγιαλ, που επιμελείται τις ειδήσεις, ανέφερε στο Twitter πως το συγκεκριμένο βίντεο επρόκειτο να παίξει σε μια επόμενη είδηση για την αεροπορική βάση. Και πρόσθεσε πως ήταν «πολύ σίγουρος» ότι η Μέι δεν ταξίδεψε στην Ευρώπη με αυτό τον τρόπο.

Ο Ρόγιαλ δήλωσε: «Για όσους αναρωτιούνται – απλό ανθρώπινο λάθος στο τέλος των ειδήσεων. Ένα λάθος της παραγωγής οδήγησε στο να παίξουν εικόνες που θα χρησιμοποιούνταν σε άλλη είδηση για το Biggin Hill. Είμαι σίγουρος ότι η πρωθυπουργός δεν θα ταξιδέψει έτσι στις Βρυξέλλες».

iefimerida.grΠηγή