Το πρωινό μακελειό στις εγκαταστάσεις της εταιρείας άφησε πίσω συνολικά 4 νεκρούς. Με τον άντρα που «έβαψε» τα χέρια του με αίμα να αυτοκτονεί και τις σκηνές στο να σοκάρουν τόσο τους υπαλλήλους που σώθηκαν όσο και τους κατοίκους της περιοχής που άκουσαν τους πυροβολισμούς.

Θύματα από το δολοφονικό αμόκ του πρώην υπαλλήλου της ναυτιλιακής, είναι η Μαρία Καρνέση επιχειρηματίας, ο διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής, Αντώνης Βλασσάκης που ήταν παντρεμένος με την αδελφή της Μαρίας Καρνέση κι ο πρώην καπετάνιος Ηλίας Κουκουλάρης, που εργαζόταν το τελευταίο διάστημα στο λογιστήριο της εταιρείας.

Οι πληροφορίες που έρχονται στο φως, δείχνουν πώς θόλωσε το μυαλό του δράστη με καταγωγή από την Αίγυπτο και πώς το μίσος του έγινε άσβεστο το τελευταίο διάστημα. Του άντρα που ήταν για χρόνια επιστάτης στο σπίτι της οικογένειας Καρνέση στους Πεταλιούς κι θέλησε να εκδικηθεί τους ανθρώπους που του έδιναν μισθό, επειδή τον απέλυσαν.

Αμέσως μετά την εισβολή και τους πυροβολισμούς, ο δράστης κατέβηκε στο υπόγειο της εταιρείας και αυτοκτόνησε.

«Πήγα προς την σκάλα να δω τι γίνεται και μου είπαν πως είναι ο Άρης και πυροβολεί».

Όλα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα στις 10:00 το πρωί. Ο 70χρονος μπήκε από το πάρκινγκ και με την καραμπίνα που κρατούσε στα χέρια απείλησε τον άνδρα της ασφάλειας. Ανέβηκε στον ημιόροφο και σκότωσε τόσο τον άντρα που προσπάθησε να τον αφοπλίσει, όσο κι τον διευθύνοντα σύμβολο που καθόταν σε γραφείο. Στόχος του όμως, ήταν να δολοφονήσει και την Μαρία Καρνέση που βρισκόταν στον δεύτερο όροφο.

Χωρίς κανείς να προλάβει να τον σταματήσει, ανέβηκε στον πάνω όροφο και σκότωσε την επιχειρηματία. Αμέσως μετά κατέβηκε στο υπόγειο και αυτοκτόνησε, πριν μπουν στις εγκαταστάσεις οι άντρες της ΕΚΑΜ.

Οι μαρτυρίες και οι περιγραφές των δραματικών γεγονότων από τους υπαλλήλους κόβουν την ανάσα.

«Δεν ξέρουμε εάν είναι ζωντανοί. Αυτό είναι το σημαντικότερο».

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο δράστης φώναζε σε όλους να απομακρυνθούν και να μην τον ακολουθήσουν. Σε κατάσταση πανικού κάποιοι αρχίζουν να τρέχουν προς την έξοδο.

Οι αρχικές πληροφορίες κάνουν λόγο για σοβαρά τραυματίες στη ναυτιλιακή, αλλά πολύ γρήγορα επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι.

Υπάλληλοι που έχουν σωθεί ειδοποιούν την αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Ταχύτατα φτάνουν στο σημείο άντρες της ΕΚΑΜ και ασθενοφόρα.

O δράστης εργαζόταν παλιά στη ναυτιλιακή και τα τελευταία χρόνια στο σπίτι της οικογένειας Καρνέση στους Πεταλιούς στο νότιο Ευβοϊκό κόλπο. Όπως αποδείχθηκε με τον πλέον τραγικό τρόπο, η απόλυσή του, τον έκανε να στραφεί κατά τον άλλοτε εργοδοτών του.

Τα όσα έγιναν έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας της ναυτιλιακής με το υλικό να βρίσκεται στα χέρια αστυνομικών που το αναλύουν, σε μια προσπάθεια να διαλευκάνουν πλήρως τη δολοφονική επίθεση στη Γλυφάδα.

Γιώργος Καλλιακμάνης: «Προφανώς ήταν ένα άνθρωπος που είχε θυμό μέσα του»

Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μίλησε στο LIVE NEWS για την υπόθεση.

«Προφανώς ήταν ένα άνθρωπος που είχε θυμό μέσα του γιατί ένιωθε πως τον αδίκησαν. Θόλωσε και πήρε μία κοντόκανη καραμπίνα και ένα πιστόλι – πού τα βρήκε, θα το δούμε-, τα οποία ίσως να ανήκαν στην οικογένεια. Είχε το κλειδί, άνοιξε, πήγε μέσα, κάποιος του είπε ‘’πού πας’’΄ και του είπε ‘’σήμερα θα καθαρίσουν όλα’’. Μεταξύ ορόφου και ημιώροφου σκότωσε στον έναν, πήγε να τον αποτρέψει ο καπετάνιος και τον πυροβόλησε. Μέσα στο θολωμένο του μυαλό, ευτυχώς, δεν πήρε μαζί του το πιστόλι που είχε στο αυτοκίνητο γιατί θα θρηνούσαμε και άλλα θύματα».megatv.com