Γρήγορο σοφρίτο με ψαρονέφρι

Εύκολο Προετοιμασία: 10΄, Μαγείρεμα: περίπου 20΄

Υλικά για 4 – 6 άτομα:

  • 1 κιλό χοιρινό, κατά προτίμηση ψαρονέφρι, κομμένο σε φέτες πάχους 2 εκ.
  • 10 κοφτές κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 8 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες (ή όσο θέλουμε)
  • 70 γρ. μουστάρδα πικάντικη
  • 100 ml ξίδι, κατά προτίμηση από λευκό κρασί
  • 150 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:

Αλατοπιπερώνουμε τις φέτες χοιρινού και τις αλευρώνουμε με 8 κουτ. σούπας από το αλεύρι. Τινάζουμε να φύγει το περιττό.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το λάδι και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 1 – 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει (σε δόσεις, αν δεν χωράει μονομιάς). Βγάζουμε το κρέας με τρυπητή κουτάλα σεπιάτο.

Στο ίδιο τηγάνι -και λάδι- ρίχνουμε το σκόρδο με τη μισή ποσότητα μαϊντανού, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο αλεύρι και σοτάρουμε για περίπου 1/2 – 1 λεπτό, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς το αλεύρι. Περιχύνουμε με το ξίδι και το κρασί και αφήνουμε για περίπου 1 – 2 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.

Προσθέτουμε 300 ml ζεστό νερό, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 8 – 10 λεπτά, μέχρι να μειωθούν κάπως τα υγρά. Ρίχνουμε τη μουστάρδα, ανακατεύουμε να αναμειχθεί και προσθέτουμε τις φέτες χοιρινού. Μαγειρεύουμε για περίπου 1 λεπτό, ίσα-ίσα να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις και να «δέσει» η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Συνοδεύουμε με μια φρέσκια πράσινη σαλάτα εποχής.

kathimerini.gr


agrinio24.gr

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ