Η κλασική αμερικανική μηλοσαλάτα, που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1893 στο ξενοδοχείο «Waldorf Astoria», σε μια διαφορετική, πιο ελληνική εκδοχή.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 ξινόμηλο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους περίπου 2 εκ.
  • 2 αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους 2 εκ.
  • 1 μέτρια σελινόριζα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους περίπου 2 εκ.
  • 1 μάτσο ρόκα, καλά πλυμένη και χοντροκομμένη
  • 1 σαλάτα (ή ένα μικρό τρυφερό μαρούλι), καλά πλυμένη και χοντροκομμένη
  • 40 γρ. καρυδόψιχα, χοντροκοπανισμένη
  • 60 γρ. μαγιονέζα
  • 100 γρ. σαλάμι αέρος Λευκάδος, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα φρούτα με τα καρύδια και τη μαγιονέζα.

Σε μια σαλατιέρα ή σε ένα βαθύ μπολ σερβιρίσματος ανακατεύουμε τη σελινόριζα με τα σαλατικά και αλατοπίπερο.

Ρίχνουμε και το μείγμα φρούτων – μαγιονέζας και ανακατεύουμε απαλά, να αναμειχθούν.

Σκορπίζουμε ομοιόμορφα το σαλάμι και σερβίρουμε.

kathimerini.gr

agrinio24.gr