Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Honda θα ανακοινώσει αύριο, Τρίτη, το «λουκέτο» που σχεδιάζει να βάλει στο εργοστάσιό της στο Σουίντον της Αγγλίας έως το 2022, μία κίνηση που θα σημάνει την απώλεια 3.500 θέσεων εργασίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Sky News, το οποίο επιβεβαιώνει και το BBC.

Η Honda κατασκεύασε το 2018 περισσότερα από 160.000 οχήματα στο εργοστάσιο του Σουίντον, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 10% της συνολικής παραγωγής αυτοκινήτων στη Βρετανία (1,52 εκατομμύρια αυτοκίνητα).

Η εταιρεία ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι θα διακόψει τις δραστηριότητές της στη Βρετανία για έξι μέρες τον ερχόμενο Απρίλιο, προκειμένου να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα από την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sky News, το Brexit δεν είναι ο μόνος λόγος πίσω από την απόφαση της Honda, ενώ και ο βουλευτής του Σουίντον Τζάστιν Τόμλινσον δήλωσε στο Reuters πως η κίνηση της Honda δεν έχει σχέση με το Brexit.

«Επρόκειτο να κάνουν μία ανακοίνωση αύριο το πρωί, προφανώς διέρρευσε νωρίτερα», είπε ο Τόμλινσον, προσθέτοντας: «Δεν έχει σχέση με το Brexit. Αντανακλά την παγκόσμια αγορά. Θέλουν να ενισχύσουν την παραγωγή στην Ιαπωνία».

Αξιοσημείωτο είναι ότι η επίσης ιαπωνική Nissan πριν από δύο εβδομάδες ακύρωσε τα σχέδιά της για παραγωγή του SUV της X-Trail στη Βρετανία.

newsbeast.grΠηγή