Στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης οι ανανεώσεις των μοντέλων θα γίνονται πιο συχνά σε σχέση με ότι γνωρίζουμε έως τώρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ηλεκτρική ναυαρχίδα της Mercedes η EQS, που χωρίς να έχει συμπληρώσεις τριετία από την παρουσίασή της ανανεώθηκε.

Φυσικά το αμάξωμά της δεν έχει αλλάξει αλλά σε κάποιες εκδόσεις η κλειστή μάσκα έχει αποκτήσει χρωμιωμένες γρίλιες προκειμένου να παραπέμπει στις κλασικές της μάρκας. Για τον ίδιο λόγο, την ύπαρξη αναφορών στη μεγάλη παράδοση της Mercedes, υπάρχει πλέον και το αστέρι στο καπό.

Κατά τα άλλα δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην άνεση όσων κάθονται πίσω με στάνταρ δυνατότητα ανάκλησης των καθισμάτων τους με έως και 36 μοίρες. Αν θέλει κανείς ακόμα πιο μεγάλη ανάκλιση (έως 38 μοίρες) τότε υπάρχει το προαιρετικό πακέτο Rear Comfort Plus.

24C0112_054

Το οποίο περιλαμβάνει και δυνατότητα θέρμανσης του αυχένα και των ώμων καθώς και δυνατότητα αναδίπλωσης της πλάτης του καθίσματος του συνοδηγού για μεγιστοποίηση του χώρου που έχουν στη διάθεσή τους όσοι κάθονται πίσω.

Σημαντική εξέλιξη είναι η παρουσία της Hyperscreen που καταλαμβάνει όλο το πλάτος του ταμπλό στο βασικό εξοπλισμό, ενώ έχει αναβαθμιστεί και το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2.

24C0152_017

Σε ότι αφορά το σύστημα πρόωσης η ενεργειακή χωρητικότητα της μπαταρίας αυξήθηκε στις 118 kWh, με αποτέλεσμα η αυτονομία να φτάνει στην τετρακίνητη EQS 450 4MATIC μέχρι και τα 798 χιλιόμετρα και στην πισωκίνητη EQS 450+ τα 822, πάντα κατά WLTP.

24C0152_012Πηγή