Αναλύοντας περισσότερες από 1,5 δισεκατομμύρια ταξιδιωτικές αναζητήσεις κατά την διάρκεια του 2018, η κορυφαία ταξιδιωτική μηχανή αναζήτησης Kayak ανέδειξε τους 10 πιο περιζήτητους προορισμούς που θα πρωταγωνιστήσουν στις επιλογές των ταξιδιωτών κατά το 2019.

Στην πρώτη θέση, λοιπόν, βρίσκεται το Μεξικό, σημειώνοντας μια αύξηση της τάξης του 73% στις αναζητήσεις των χρηστών της Kayak. Δεδομένου ότι το 2018 αναδείχθηκε ως η Αρχιτεκτονική Πρωτεύουσα του κόσμου, η πόλη αλλάζει όψη με δημιουργικούς επιχειρηματίες να κατασκευάζουν κτήρια, πραγματικά κοσμήματα.

Ακολουθεί το εξωτικό Μπαλί στην Ινδονησία, με το ενδιαφέρον του κοινού να έχει αυξηθεί κατά 65% και στην τρίτη θέση η πόλη Ho Chi Minh στο Βιετνάμ, με 49% επιπλέον αναζητήσεις απ’ ότι την  προηγούμενη χρονιά.

Στην τέταρτη θέση συναντώνται οι εξωτικές Μπαχάμες, με τις αεροπορικές εταιρείες να ανοίγουν νέες πτήσεις για τον ονειρικό προορισμό στον Ατλαντικό. Η πρώτη πεντάδα συμπληρώνεται από την Γουαδαλαχάρα, την πόλη του Μεξικό όπου τα τελευταία χρόνια παρατηρείται δημιουργική κινητικότητα.

Η γοητευτική Λισαβόνα με την ιδιαιτέρως ανοδική πορεία στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών (42% αύξηση στις αναζητήσεις τους) αναδεικνύεται σε τοπ προορισμό για οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και συναντάται στην έκτη θέση της λίστας.

Το υπέρλαμπρο Παρίσι, που ακολουθεί στην έβδομη θέση, συνεχίζει να παραμένει ανάμεσα στους πιο αγαπητούς ταξιδιωτικούς προορισμούς σημειώνοντας ένα επιπλέον ενδιαφέρον της τάξης του 41%.

Με δύο ποσοστιαίες μονάδες λιγότερες, η Ρώμη βρίσκεται στην όγδοη θέση, συνεχίζοντας την σταθερή της πορεία ανάμεσα στους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη.

Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της της Χαβάης, Μάουι, σημειώνει μια αύξηση 35% στο ενδιαφέρον των ταξιδιωτών καταλαμβάνοντας, έτσι, την προτελευταία θέση της δεκάδας. Το Μόναχο, η γερμανική πόλη που εξελίσσεται στον πιο δημοφιλή καλλιτεχνικό προορισμό της χώρας, ολοκληρώνει την λίστα με τους δέκα κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως.

newsbeast.grΠηγή