Καις πολλές θερμίδες σε λιγότερο χρόνο.

Η υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις πολλές θερμίδες σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με μελέτες ο οργανισμός μπορεί να κάψει έως και 30% περισσότερες θερμίδες στο ίδιο χρονικό διάστημα προπόνησης, συγκριτικά με άλλες σε άλλες μορφές άσκησης όπως είναι η ποδηλασία, τα βάρη ή το τρέξιμο.

Συνεχίζεις να καις θερμίδες για ώρες μετά την άσκηση.

Επειδή το HIIT είναι μια υψηλής έντασης προπόνηση μπορεί να βάλει φωτιά στον μεταβολισμό σου, ο οποίος θα καίει θερμίδες για ώρες μετά την ολοκλήρωση της άσκησης. Πρόσφατες μελέτες αποδεικνύουν πως ο μετά την συγκεκριμένη άσκηση ο μεταβολισμός συνεχίζει να είναι στα ύψη και να καίει το λίπος από τον σώμα.

Μπορείς να μειώσεις την αρτηριακή πίεση.

Το HIIT μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις λίπος και να αποκτήσεις το σώμα που ονειρεύεσαι όμως ακόμη μπορεί να είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για την υγεία σου. Σύμφωνα με έρευνες που είχαν ως δείγμα κυρίως υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα, η υψηλής έντασης διαλλειματική προπόνηση φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για την μείωση της αρτηριακής πίεσης και άλλων παθήσεων που σχετίζονται με την λειτουργία της καρδιάς.

Τι είναι όμως το HIIT ή αλλιώς η υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση;

Η συγκεκριμένη μορφή άσκησης αποτελείται από σύντομες περιόδους έντονης άσκησης που εναλλάσσονται με μικρές περιόδους ανάκαμψης και ξεκούρασης. Στις περιόδους υψηλής έντασης ο ασκούμενος βάζει όλη την ένταση για να ολοκληρώσει τις ασκήσεις για ένα διάστημα 30 έως 60 δευτερόλεπτων.

Την συνέχεια για 90 ή και 180 δευτερόλεπτα χαλαρώνει και ολοκληρώνει την προπόνησή του προσπαθώντας πάλι να ασκηθεί χρησιμοποιώντας το μέγιστο του εαυτού του. Με τον τρόπο αυτό ανεβαίνουν οι παλμοί της καρδιάς και αυξάνεται σημαντικά ο μεταβολικός ρυθμός.Πηγή