Οι δέκα πιο συχνές ερωτικές φαντασιώσεις

Οι ερωτικές φαντασιώσεις είναι διαφορετικές για κάθε άνθρωπο. Ποιες είναι όμως οι κυρίαρχες ερωτικές φαντασίωσεις που έχουν στο μυαλό τους οι περισσότεροι άνθρωποι;

Ο συγγραφέας του βιβλίου «Tell Me What You Want» (Πες μου τι θέλεις), Δρ. Justin J. Lehmiller ρώτησε 4.175 ανθρώπους στις ΗΠΑ στα πλαίσια μιας έρευνας ποια είναι η αγαπημένη τους ερωτική φαντασίωση.

Με πιο συχνά το τρίο και όργια.

Δύναμη, κυριαρχία και σκληρό σεξ κυρίως με πρακτικές που ανήκουν στην κατηγορία του σαδομαζοχισμού και σε σχέσεις εξουσίας και υποταγής.

Οι άνθρωποι αναζητούν κάτι καινούριο και διαφορετικό έτσι όπως το αντιλαμβάνεται ο καθένας, όπως το σεξ σε διαφορετική στάση ή διαφορετικό μέρος.

Αντικείμενα αλλά και πρακτικές που συνήθως θεωρούνται «απαγορευμένες». Φαντασιώσεις που μπορεί οι ψυχολόγοι να κατατάσσουν στις «παραφιλικές» αλλά και φετίχ.

Φαντασιώσεις συνήθως για τους συναισθηματικούς και καλύπτουν την ανάγκη να νιώσει κάποιος ότι είναι αγαπητός και επιθυμητός.

Φαντασιώσεις που περιλαμβάνουν μια μη μονογαμική σχέση όπως η εναλλαγή συντρόφων ή μια ελεύθερη σχέση.

Άνθρωποι που θέλουν να ξεπεράσουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους.

Αξιοσημείωτο είναι πως αρκετοί άνθρωποι δεν είχαν μόνο μια φαντασίωση αλλά οι φαντασιώσεις τους «κάλυπταν» διάφορες κατηγορίες. Όπως αναφέρει ο συγγραφέας της έρευνας, συμμετείχαν στην έρευνα ενήλικες, 18-87 ετών από όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ.

Στην έρευνα επίσης επισημαίνεται ότι το γεγονός πως κάποιος έχει φαντασιώσεις δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχει και την επιθυμία να τις εκπληρώσει.

Μπορεί να υπάρχει κάποιο κοινό σημείο επαφής ανάμεσα στη φαντασία και την επιθυμία, εντούτοις αυτοί οι όροι δεν είναι συνώνυμοι.

vita.gr


agrinio24.gr

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ